Gospodin Slaviša Damjanović, šef struke KMF “Jastrebac” iz Blaca, odazvao se našem pozivu i prokomentarisao trenutnu situaciju..

Povodom Vašeg interesovanja o  situaciji koja je nažalost zatekla sve nas i nije nimalo naivna, šta reći osim da gledamo da izađemo što jači i daće Bog svi zdraviji. Što se tiče samog prvenstva, to niko ne zna šta će se desiti. Svi smo da se nastavi a opet neznamo koliko će ovo trajati. Nije jednostavno prekinuti takmičarski period pa opet naći prostora za pripremni period i igrače dići na takmičarski nivo ili ih spremiti za play-off ili baraž a sa druge strane nije jednostavno ni nekog oštetiti donošenjem nekih odluka koje bi išli nekom na štetu, tako da se nadam a i siguran sam da će FSS a i naš kordinator Bojan Pavićević naći najbolje rešenje za sve. Što se mog mišljenja tiče, ja bi voleo da ovo ludilo što pre prođe i da nastavimo gde smo stali a ako ne onda po meni je najpoštenije trenutno prvoplasirane ekipe proglasiti šampionima a Prve i Druge Futsal Lige Srbije pojačati sa po dva kluba, tako da prva liga ima 12 klubova a druga 14 klubova, pa iduće godine da opet kao i prošle sezone ispada više klubova. Nadam se da bi i takve lige bile jako zanimljivije a i poštenije je to uraditi ako ne dođe do nastavka prvenstva. Verujte da svi gubimo ali iskreno dalje neznam šta bi u ovom trenutku mogao reći, nema treninga, nema normalnog rada u klubovima, niko ne zna kako će ko proći u ovom slučaju i na sve to doneti neke odluke je jako teško a svima želim da što jači i zdravi izađemo iz ovog ludila.

Što se tiče igrača koji je obeležio sezonu i to je velika žal za prekidom prvenstva, pošto neki igrači koji su do ovog momenta bili u top formi pitanje kako bi igrali plej of a možda bi bili još bolji, tako da za sve bi bilo loše ako se prvenstveno ne bi nastavilo (primera jesenji deo prvenstva otkrovenje je bio Nemanja Jovanović iz Winter Sporta a drugi deo sezone nije, samo štoje  promenio sredinu, pa bi možda kasnije opet bljesnuo i tako.. ), ali zato napominjem definitivno klub koji je ove godine napravio bum samim pojavljivanjem na futsal sceni i plus odličnim rezultatatima je svakako Crvena Zvezda a uz njih bih pohvalio KMF “FON”, koji je ove godine kao klub u svim elementima podigao nivo za nekoliko stepenika i ostaje žal za zanimljivijim odvijanjem stvari ako se kojim slučajem ova nesreća ne stiša i ne nastavi prvenstvo.

Na kraju naravno, nikako ne smemo a da ne spomenemo veliki uspeh na reprezentativnom nivou koji smo ove godine napravili na kvalifikacionom turniru u Nišu kao i koji ćemo uspeh napraviti ako se kroz baraž mečeve sa Finskom plasiramo na svetsko prvenstvo u Litvaniji koje počinje u septembru.

Sportski pozdrav za sve čitaoce Futsal Balkana i sve ljude sa željom da ovo zlo vreme što pre prođe i da iz ovoga svi izađemo jači nego ikada želi vam Slaviša Damjanović!

A iz Niša Benić poručuje…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.