Srpski futsaleri Kristijan Radin i Jovan Stanković ( Srbin rodom iz Pirota koji nastupa za reprezentaciju Bugarske), pokupili sve trofeje u Finskoj!

Kristijan Radin prvak Finske sa KaDy Futsal.

Kontaktirali smo Kristijana da mu uputimo čestitku i saznamo njegove utiske.

Čestitka na tituli, kakvi su utisci o celoj sezoni, finalu?

Hvala na čestitkama!

Bila je ovo duga sezona i duga Finska zima, završili smo regularni deo sezone na prvom mestu, tako da smo imali prednost da igramo više utakmica na domaćem terenu, imamo sjajne navijače i sjajnu atmosferu mislim da nam je to dosta pomoglo.

Finale smo igrali protiv Leijone. Iskreno nisam očekivao da ćemo rešiti finale u 3 utakmice, ali eto, uz veliki rad i borbu desilo se.

Lejiona ima dosta kvalitetan tim i već par godina su na okupu, dosta su uigrani, a sa druge strane u naš tim prošle godine stiglo je osam novih igrača.

Imamo dobrog trenera, crnogorca Vaska Vujovića na kome je bilo da sve to posloži za manje od deset meseci, što je na kraju i uspeo.

Da li ostajete u Finskoj, u napadu na ligu šampiona ili imate neke druge planove (ponude)?

Iskreno još nisam siguran da li ću ostati u Finskoj, kroz petnestak dana bi trebao da znam više o tome.

Niste bili u sastavu reprezentacije protiv Brazila, verujem da ostaje žal, da li verujete u poziv za naredne akcije reprezentacije?

Dobio sam poziv, ali u to vreme igralo se polufinale pley off-a ovde u Finskoj i prva utakmica finala, a s obzirom da sam ovde jedan od glavnih igrača i da smo cele godine radili za titulu posle konsultacije sa trenerom i administracijom odlučio sam da ostanem.

Bila je teška odluka, svako želi da igra protiv Brazila bar jednom u životu.

Naravno da verujem i nadam se pozivu za sledeće akcije.

Vaše mišljenje o reprezentaciji, kakav je trenutni potencijal, da li će Srbija  biti u Litvaniji ?

Dolazi nova generacija, uz par starijih igrača mislim da mogu da se pomere granice Srpskog futsala na reprezentativnom nivou.

Pored Kristijana koji je osvojio titulu, još jedna igrač iz Srbije se okitio trofejem Jovan Stanković je sa Leijonom osvojio kup Finske i izabran je u idealnu petorku finske lige.

Čestitke na dobroj sezoni osvojenom kupu, finalu play offa i priznanju u idealnu petorku lige kakvi su tvoji utisci?

Hvala još jednom, utisci su dobri. Bili smo blizu ostvarenja cilja ,dobro smo igrali i bili smo ubedljivo najbolja ekipa tokom cele lige ,imali 19 pobeda u nizu ,osvojili kup ali eto na kraju faktor srece i malo većeg iskustva njihovih finaca i stranaca je odlucilo seriju  Mi smo skoncentrisani sve na domace igrace .

Kakvi su planovi za budućnost jel ostajes u Leijoni?

Da ostajem tu ,ja sam njihov ,kupio sam kuću i živim sa porodicom ,radim u jednoj firmi već duže vreme i svi planovi su mi vezani za Finsku . Imam ugovor sa klubom do 2021 godine ali sa bankom narednih 20 (zbog ogromnog kredita za kuću hahaha)

Treba spomenuti još jednog srpskog futsalera Nikolu Ercega koji je već duže vreme jedan od najboljih igrača u tamošnjem prvenstvu.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.