Veroljub Vukadinović Tataba, novi je član KMF”Novi Pazar “!!!!

Transfer o kome se pričalo poslednjih nekoliko dana, danas je zvanično potvrđen iz KMF Novi Pazar tako da će doskorašnji član KMF” Kalča ” iz Niša Veroljub Vukadinovic predstavljati veliko pojačanje za Pazarce u nastavku sezone.
Ujedno prenosimo i mišljenje Marka Gavrilovića o stanju u klubu, njegovom produžetku saradnje sa Novim Pazarom, ambicijama kluba u drugom delu prvenstva.

1) Za kada je planiran početak priprema za drugi deo sezone i koji igrači su napustili a koji pojačali KMF Novi Pazar u prelaznom roku?
U odnosu na prvu polusezonu, otisao je Kostić a dogovor je postignut sa svim nosiocima igre o nastavku saradnje. Radili smo dugo na dovođenju novih igrača u klub a jedno od njih je i današnje pojačanje, Veroljub Vukadinović popularni Tataba. Znamo koji bi još igrači mogli da nam pomognu da ostvarimo zacrtane ciljeve ali isto tako znamo sa kojim novcem raspolažemo i nisam siguran da će biti više dolazaka.
Sa treninzima krećemo u ponedeljak 13. Januara. Okvirni plan priprema i prijateljskih utakmica postoji. Dosta toga zavisi i od toga koliko će naših igrača biti na spisku selektora Ivančića za pripreme za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje su od 15. januara do 4. februara, pa ćemo u hodu modifikovati plan i prilagođavati se situaciji.
Uz Mirzu Sabotića koji radi u klubu kao pomoćni trener, od sredine prve polusezone, od ponedeljka je stručni štab jači i za Jasmina Ljajića, koji je zadužen za fizičku spremu igrača. Njegovim dolaskom ćemo podići rad u klubu na još viši nivo.

2) Kako bi ocenili igre vašeg tima u prvoj polusezoni i kakve su ambicije KMF Novog Pazara u nastavku sezone?

Znam da možemo i da moramo da igramo bolje. Igre protiv Vintersporta i Fona moraju da nam budu reper, jer tako želim da igramo. Mora da težimo da na tom nivou igramo u kontinuitetu i da vremenom podižemo nivo igre. To nije lako ali ni nemoguće. Sve polazi od treninga. Proleće će da pokaže da li stvarno želimo do nekog od trofeja ili samo pricamo da želimo…
Crvena Zvezda je pokazala najviše u prvom delu sezone. Igraju disciplinovano, organizovano, znaju u svakom trenutku šta rade na terenu. Marko Perić je pravi komadant ove ekipe i veliki majstor futsala. Perfektno čita i oseća igru i tačno zna kada treba da stane na loptu, kada da podrži saigrače a kada da podvikne i trgne ekipu. Po igračkom kvalitetu, prošlogodišnji Ekonomac je dosta kvalitetniji u odnosu na Crvenu Zvezdu ali ova Crvena Zvezda igra kao tim. Nadigrala nas je Zvezda na Banjici u svim elementima i nismo bili ni blizu pobede. Jedva čekam naredni meč protiv njih i priliku za revanš.
Još prelazni rok nije završen i ne zna se ko će sa kojom ekipom u nastavak. Dovođenje dva tri igrača ili odlasci mogu promeniti ambicije nekog kluba preko noći. Po sadašnjim sastavima Fon ima šanse za titulu, Vinter sport takodje. Po svemu sudeći čeka nas zanimljivo futsal prolece u Srbiji.

Citirajući sportskog direktora kluba gospodina Enesa Delića, da ovaj sastav nije tim već zajedno sa publikom čini jednu veliku familiju, očekujemo  da će se svi zajedno u KMF “Novi Pazar” potruditi da što više učine u prvenstvu i u Kupu.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.