Ukrajinska U-19 reprezentacija pobedila je vršnjake iz Srbije u prvom prijateljskojm susretu 10.12.2019.  rezultatom 4:0(0:0).

Izabranici Vitalija Odegova odneli su pobedu protiv srpske ekipe na parketu sportskog kompleksa Užgorod Zinedine.

Što se tiče igre, bilo je logično da je u prvim minutama meča bila primetna trema i opreznost u obe ekipe, posebno Ukrajinaca, koji su nastupali pred svojom publikom. Međutim, ubrzo je to opipavanje pulsa prošlo, pa su i Ukrajinci i Srbi počeli tražiti načine za postizanje gola. Može se reći da su oba tima ozbiljno napadali i stvarali šanse. Zbog toga su Guivan i Đorđević imali pune ruke posla. Ako govorimo o Ukrajinskom timu, ozbiljne prilike za gol su imali Dichuk, Babilov, Kvasni, Malinovski. Ukrajinci su, ozbiljno napadali krajem prvog poluvremena kako bi poveli pred poluvreme, međutim tim Vitalija Odegova nije uspelo da realizuju svoje prilike. Igrači Srbije takođe nisu uspeli da iskoriste svoje šanse postignu pogodak, zahvaljujući golmanu Guivanu, koji je nekoliko puta spasio Ukrajinski gol.

Početkom drugog poluvremena, reprezentativci Srbije su ozbiljno napadali, čak su imali nekoliko izgrađenih akcija, međutim, golman Ukrajine je ostao nesavladan nakon toga, Srbija je počela postepeno da spušta tempo igreo. U ovom delu, Ukrajinci su počeli snažnije da igraju, i vrebali prilike za gol. Naročito u sredini drugog poluvremena, „plavo-žuti“ u pogledu napada izgledali su oštrije i opasnije od protivnika Srbije. Tek u 30. minutu Kvasni je konačno otvorio utakmicu. Ovaj postignuti gol zapravo je oslobodio pritiska tim Vitalija Odegova, koji je ubrzo postigao još jedan gol,  Ukrajinski futsaleri ohrabljeni vođstvom, postižu još dva gola. Odnosno, u roku od četiri minuta Ukrajinci su postigli i konačan rezultat. Do kraja utakmice, Ukrajinci su igrali i sa pet igrača u polju, ali je rezultat ostao nepromenjen. Drugi meču će se održati 11. decembra u 12.00 časova po lokalnom vremenu.

 

LINK za drugu utakmicu 

 

 

Ukrajina-Srbija   4-0 (0:0)

Golovi: Kvasnii (30), Semenchenko (32), Malinovski (33), Kurilov (34).

Žuti karton: Lukić u 25.minutu

Ukrajina:

Nikola Guivan (k), Andrei Britan, Aleksander Dichuk, Iurii Gerchakivski, Iaroslav Kvasnii, Dmitri Babilov, Rostislav Semenchenko, Sava Lutai, Makim Malinovski, Iurii Kurilov, Svяtoslav Petrosiuk, Dmitri Novak

Srbija:

Luka Đorđević (k) Andrija Marjanović, Lazar Živanović, Ensar Redžović, Matija Uroševič, Uroš Nedeljković, Aleksandar Lukić, Aleksandar Stanković, Branko Milenković, Dušan Krstić, Luka Milošević, Lazar Đorđević, Ognjen Stanković , Ljuba Ševic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.