I u drugom prijateljskom meču, U19 futsal reprezentacija Srbije savladana je od vršnjaka iz Ukrajine.

U poređenju sa prvom utakmicom, trener reprezentacije Ukrajine Vitalii Odegov, napravio je neke promene. Konkretno, na golu Ukrajine se našao od prvog minuta  Đačenko. Bilo je nekih izmena i u četvorici Ukrajine, Što se tiče reprezentacije Srbije, na parketu se pojavio isti tim kao u prvom meču.

Druga utakmica počela je pritiskom i šansama ukrajinskog tima. Srbi su često grešili bez potrebe, tako da je u šestom minutu Ukrajina povela. Loptu je dobro primio Dichuk, okrenuo se i pogodio za 1:0 u korist domaćeg tima. Ukrajinci se tu nisu zaustavili. U skladu sa tim, šanse pred golom Đorđevićevića  su se ređale. tokom prvog poluvremena, Ukrajinci su imali više šansi da postignu pogodak, Kvasnii, Dichuk, Malinovski su imali zgledne šanse da se upišu u strelce. Međutim, uprkos njihovim šansama rezultat je ostao nepromenjen 1-0.

Vredi reći da je i pored činjenice da je prednost tima bila minimalna, igrači Ukrajine su diktirala i dalje tempo igre. Štaviše, gotovo da nisu dozvolili svojim protivnicima da učine bilo šta što bi ugrozilo Djačenka. Tačnije, igrači Srbije su izgledali zbunjeno, i igrali nepivezano. Tek pred kraj prvog poluvremena, Srbija pojačava ritam i stvara par izglednih prilika. Međutim, Djačenko je, u tim situacijama, spasao reprezentaciju Ukrajine od izjednačenja. U poslednjem minutu prvog poluvremena, ispadanjem igrača Srbije rezultirao je golom Dičukoma  za 2: 0,  rezultatom kojim se i otišlo na odmor.

Početkom drugog poluvremena, Srbija ponovo postaje agilnija. Uroševič je bio najaktivniji u srpskom nacionalnom timu – bio je glavna pretnja Đačenkovom golu na početku poluvremena. Međutim, ovako agresivnija igra Srbije  nije trajala dugo. Ukrajinci su to mogli više puta iskoristiti, ali u drugih 20 minuta Vitali Odegov je uglavnom eksperimentirao sa novim rotacijama igrača u četvorici, a to se odrazilo i na igru, pošto domaći igrači nisu bili tako aktivni kao u prvoj polovini utakmice  Shodno tome, bilo je manje šansi pred golom Đorđevića i padom tempa igre u drugom poluvremenu.

Na nova uzbuđenja moralo je da sevsačeka do poslednjih 5 minuta meča. Agilniji su postali igrači Srbije koji su imali nekoliko opasnih prilika i u 38. minutu preko Živanovića Srbija uspeva da smanji rezultat. To je nateralo Ukrajince da počnu da aktivnije igraju. krenuli su u napad, a u jednoj od napada Britan je treći put golmana Srbije na kapitulaciju. Do kraja utakmice ispostavilo se da je ovo bio i konačni rezultat meča.

Tako je omladinska reprezentacija, koju čine igrači 2002-2003, ostvarila svoj drugo poraz u susretu sa Ukrajinom.

Ukrajina – Srbija 3: 1 (2: 0)
Golovi: Dičuk (6, 20), Britan (39) – Živanovič (38)
Žuti kartoni: Lutai (4) – Živanovič (38)

Ukrajina:

Dmitrij Djačenko, Andrei Britton, Aleksandar Dichuk, Iaroslav Kvasnii, Dmitri Novak, Rostislav Semenchenko, Sava Lutai, Makim Malinovski, Iurii Kurilov, Dmitri Babilov, Svяtoslav Petrosiuk, Iurii Guchakivski (Mikola)

Srbija:

Luka Đorđević (k) (Ljuba Ševič, 36) – Andrija Marjanović, Lazar Živanović, Ensar Redjović, Matija Urošević, Uroš Nedeljković, Aleksandar Lukić, Aleksandar Stanković, Branko Milanković, Dušan Krstić, Lazar Đorđević, Ognjen Stanković, Luka Milošević

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.