Dugogodisnji legionar po Finskoj, Slovačkoj, Češkoj , zasukao je rukave i prionuo na posao u svom gradu, u klubu koji je pokrenuo pre nekoliko godina. Da li ga nešto muči i šta, bez dlake na jeziku samo za FutsalBALKAN otkirva Nenad Veljković, Kempes…

 

Voleo bih da se na startu odmah razumemo da ovo nije nikakav alibi za rezultate Futsal kluba Radnički već samo diskusija o problematici koju verujem svi vide a nikako da neko nesto I kaže.

Futsal klub Radnički je mlad klub ( postojimo četvrtu sezonu ) I cilj nam je kao što smo to pre početka sezone rekli stabilizacija kluba. Pod time podrazumevamo prvenstveno onu najbitniju a to je finansijska , odmah zatim I ona druga a to je razvoj mladih igrača, Budućnosti nema ako nema mladih igrača, to je naša vizija od prvog dana I od toga ne odstupamo, tako da je prosek godina nase ekipe 22 !!!

Zahvaljujuci ljudima iz sekretarijata za sport grada Niša , Fudbalskom Klubu Radnički I pojedinim sponzorima, osnovne uslove za rad imamo I zahvalni smo na tome.

Ono sto je većini problem a malo ko želi o tome da priča,  jesu na prvom mestu gostovanja.

Konkretno mi u dosadašnjem delu sezone nismo odigrali niti jednu utakmicu za vikend, sve su bile zakazane u radnom danu neke I u radno vreme, pa je moje pitanje :

“ Zbog čega je to tako”? U Srbiji se od futsala ne živi, svi ovi momci ili rade ili studiraju a na primer KMF Konjarnik nam zakaže utakmicu u petak u 17:30h???!!

Kako na istu doći ? Ili KMF Sas petak 19h pa KMF Bečej ponedeljak (prvobitno zakazana za 18h !!!!) 20:30h?.

Uglavnom svi zaposleni rade do 15h ( ako su u prvoj smeni, ako su u drugoj onda nikakva šansa i ne postoji) I ja stvarno ne znam kako ti ljudi koji zakazu utakmicu zamišljaju da mi dođemo kompletni? Ili je možda I cilj da ekipe ne dolaze kompletne?

Ako je to cilj kako onda očekujemo bilo kakav napredak? Na drugu stranu sve utakmice kod kuće igramo za vikend I u koliko toliko normalno vreme pa evo na primer već naredna je zakazana za subotu u 20h protiv ekipe iz Ivanjice.
Promocija futsala? Petak 17:30h?

Ko će da dodje na tu utakmicu?

Sinoc u Bečeju nešto više od 50 gledalaca?? Promocija futsala? Naslovi po portalima “Tisa preduboka za fenjerdžije” ?? “razgoropađeni SAS” !! Niko ni slovo o tome da su iste te fenjerdžije došle I izašle na parket bez SEKUNDE zagrevanja?? Zasto? Zato sto je Bečej od Niša udaljen 360km a Zrenjanin 321km a momci koji su pošli na utakmice da bi pre svega ispoštovali propozicije FSS-a su morali I na posao a onda u kombi pa put Bečeja , Zrenjanina, Beograda itd.

Za koga je to dobro pitam se?

Za gledaoce je dobro da protivnik dođe sa 7 igrača ?

Ne bih rekao! Za futsal je dobro? Ne bih rekao! Za igrače je dobro? Ne bih rekao! Za domaće nije dobro jer će pomisliti da su dobri , a za gostujuće nije dobro jer je taj igrač ustao u 7h išao da radi 8h seo u kombi putovao 3,4,5 sati pa igrao utakmicu pa u kombi nazad I ujutru opet u 7h na posao I radno vreme 8h.

Gde je tu vreme za oporavak? Ili oporavak nije bitan u trenažnom procesu?

Nije samo FK Radnički suočen sa ovim problemom nego I svi ostali klubovi učesnici saveznog ranga.

Drugi po meni veliki problem je igranje fudbala I futsala !!!

Koji je cilj ?

U ozbiljnim futsal državama jeste to dozvoljeno ali do 14. godine, posle toga igrač mora da se opredeli kojim će putem. Igrači futsala odlaze I igraju samo utakmice u najnižim rangovima fudbalskih liga za 2000-3000 din??!!

Za koga je to dobro? Igrati bez treninga? Zašto je to dozvoljeno? Mogao bih to da razumem da se radi u regionalnoj futsal ligi ali u saveznom rangu???
Daleko od toga da je sve crno I da je čaša do pola prazna, NIJE! Pre svega jer se isti taj savez trudi da pokrije troškove suđenja I to je od velike pomoći za klubove ali moramo obratiti pažnju na ovo sto se dešava,  jer mislim da ne ide u dobrom pravcu a pravac je svima jasan a to je RAZVOJ FUTSALA!!!

Sportski pozdrav iz Niša.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.