Iz KMF “Zemun Samo Pravo” dobili smo komentar o aktuelnoj situaciji u magičnoj igri na petoparcu, koja je da podsetimo, stala kao i sve u regionu usled pandemije virusom Covid-19…

Gospodin Pajo Gradić, trener koji je klub preuzeo na polusezoni i doveo ekipu blizu play-offa, izneo je svoje mišljenje:

Lično mislim da nas je ova situacija zatekla u najzanimljivijem delu prvenstva, delu konačnog raspleta, mislim da se konačni redosled na tebeli ne bi mnogo razlikovao od trenutnog. Po meni, najveća nedoumica bi bila ko bi išao u plej off sa petog a ko sa šestog mesta, kao što bi zanimljiva bila i borba za treće mesto.
Što se tiče šta dalje, treba dobro razmotriti sve okolnosti, vreme za pripremu ekipa, možda velike vrućine, igranje bez publike, itd ..


Sve to može da bude problem , a i ne mora , svi bi bili u istom košu.
Mislim da je pitanje svih pitanja, da li je dovoljno bezbedno!?
Ako je bezbedno, sportista u meni kaže da prvenstvo treba takmičarski nastaviti i regularno završiti na terenu. Sa druge strane u našoj ekipi ima dosta dobrih, mladih igrača željnih dokazivanja, tako da bi svaka utakmica na ovom nivou njima mnogo značila.
U svakom slučaju treba sačekati preporuku Vlade Srbije. Imam puno poverenje u ljude koji vode FSS i ne sumnjam da će doneti najbolju odluku u ovom trenutku, mislim da nema idealnog rešenja, ali koje god bude bilo imaće našu podršku.
Što se tiče igrača koji su obeležili prvenstvo, to su nesumnjivo Tales i Marko Perić po meni jedina dva igrača u Prvoj Futsal Ligi Srbije koja prave razliku, najjači utisak na mene od ekipa protiv kojih smo igrali je ostavila ekipa FON-a. Sjajno su odigrali drugi deo prvenstva i mislim da su oni ovim prekidom najviše izgubili.


U svakom slučaju iskoristio bih priliku, s obzirom da sam se posle dužeg vremena ponovo aktivirao, da pohvalim kvalitet ekipa, mislim da se vidi da je edukacija trenera kroz licence donela boljitak, takođe i kvalitet suđenja je na jednom višem nivou dok na sve to treba dodati i dobre rezultate naše reprezentacije. Iz svega ovoga
očigledno je da ljudi koji vode futsal u našoj zemlji rade dobar posao.

Sportski pozdrav za sve pratioce Futsal Balkana i sve ljubitelje futsala iz KMF”Zemun Samo Pravo”!

KMF “Tisa” sa Guberinićem na čelu… 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.