Sa ovih šest koraka ćete poboljšati svoje znanje o prehrani, zdravlje i performanse!

Korak 1 – Dobro pogledate vaše prehrambene navike.

Koliko raznoliku hranu jedete i koliko količinski?

Korak 2 – Ocijenite vaš tanjir.

To će vam pomoći da vidite što radite ispravno, a što pogrešno i gdje vam je potrebno napraviti promjene.

Korak 3 – Jedite dovoljno i na vrijeme.
Istraživanja pokazuju da većina sportaša ne konzumira dovoljno energije kako bi podržali potrebe. Oni uglavnom imaju tendenciju da se opskrbe potrebnom energijom NAKON što je to potrebno. Treniranje sa premalo kalorija može dovesti do kroničnog umora, slabog funkcioniranja imunološkog sustava, gubitka mišićne mase i smanjenja performansi.

Korak 4 – Uzimate li dovoljno ugljikohidrata?
Većina ljudi, sportaša i nesportaša podjednako, su svjesni važnosti dobre prehrane, ali su njihovi obroci često manje od optimalnih.

Korak 5.- Budite bez ozljeda uz pomoć ugljikohidrata.

Prehrana bogata ugljikohidratima je jedan od glavnih razloga smanjenja opasnosti od ozljeda. Koja je veza između ozljede i unosa ugljikohidrata? Jesti namirnice bogate ugljikohidratima prije treninga, za vrijeme i poslije treninga prevenira umor koji dolazi s niskim razinama mišićnog glikogena. Takvi mišići gube svoju snagu, a time i njihovu sposobnost da štite zglobove od ozljeda. Jeste li se ikad zapitali zašto se toliko ozljeda pojavljuje se u zadnjih 10 minuta treninga i natjecanja?

Korak 6- Zašto, sportaši trebaju grickalice?
Imate velike energetske potrebe pa vam grickalice pomažu premostiti jaz između svakog obroka, tako da imate stalan dotok energije za svoj trening, natjecanja i vaš aktivan stil života.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.