Bliži se sezona dugih putovanja za klubove i reprezentacije. Mnogo igrača žali se na bolove u nogama i oticanje nogu u toku ovih putovanja. Futsal BALKAN pokušava da pomogne sportistima u ostvarivanju što boljih rezultata, pa smo za ovu temu angažovali eksperta Dr. Dušicu Obradović, iz firme Diafit International.

 Evo šta Dr.Obradović savetuje:

Tokom dogotrajnog sedenja u avionu, automobilu ili vozu, cirkulacija u vašim venama je ograničena. Usled toga, vaša stopala I potkolenice počinju da otiču, I mogu se javiti bolovi u nogama. U izvesnim situacijama može doći do nastanka duboke venske tromboze, a kao najteza komplikacija DVT javlja se plućna embolija. Kako bi putovanje bilo bezbrižno u nastavku teksta Sigvaris vam daje nekoliko saveta kako da se zaštitite od nastanka tromboze.

Odeća

Nosite kompresivne čarape (kompresivne čarape koje vam može propisati vaš lekar). Nosite široku I udobnu odeću koja vas ne steže I neće ograničiti cirkulaciju u vašim nogama. Pored udobne odeće , neophodna vam je I udobna obuća.

Hrana I piće
Popijte čašu vode na svakih dva sata. Izbegavajte kafu, alkohol I crni čaj, jer ova pića pospešuju dehidrataciju organizma. Jedite lagane obroke.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.