Zimski malonogometni turnir u Donjem Vakufu dobio je večeras posljednja dva učesnika četvrtfinala, a prolaz dalje obezbijedili su “Veterani FK Radnik” i “Restoran 6 braće”.

Prvi na parket Sportske dvorane izašli su Veterani i Autoservis Ramljak i pred oko 800 gledalaca napravili uvertiru za utakmicu koja je okarakerisana kao derbi dosadašnjeg dijela takmičenja. Ipak, pokazalo se da i ovaj susret zaslužuje pažnju prisutnih. Veterani predvođeni bivšim reprezentativcem BiH Sulejmanom Smajićem uspjeli su doći do pobjede od 4:1 i prolaska u četvrtfinale.

Meč aktuelnog šampiona “Restoran 6 braće” i sastava “Elektra Omerinović” uspjeo je dvoranu u Vakufu napuniti do posljednjeg mjesta. Ekipe koje su ranijih godina nastupale zajedno sada su se našle na suprotnim stranama i ljubiteljima malog fudbala priredili utakmicu za uživanje. Trijumf za nastavak takmičenja i pohod na treće uzastopnu titulu zabilježila je ekipa “Restoran 6 braće” rezultatom 3:2. Golove za pobjenički tim postigli su Emir Milanović (2x) i Irho Smajić, a za poražene pogađali su Nermin Kahvedžić i Silajdžija.

Četvrtfinalne utakmice na programu su u četvrtak i petak.

Generalni pokrovitelj turnira je Općina Donji Vakuf, a medijski partner dešavanja je portal Futsal Balkan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.