Zimski malonogometni turnir u Donjem Vakufu, koji je počeo 5. januara i trajaće narednih 20 dana, jedan je od masovnijih u ovom dijelu BiH, a učešće u trećem izdanju ove manifestacije potvrdile su 32 ekipe koje će pokušati svrgnuti sa trona dvostruke šampione turnira, sastav “Restoran 6 braće”.

Organizatiri turnira, već treću godinu, su Fudbalski klub “Radnik” i JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf, a generalni pokrovitelj je Općina Donji Vakuf. U prethodna dva izdanja publika u Vakufu imala je priliku uživati u igrama mnogih majstora futsala čiji nastup se očekuje i ove godine. Imena Nermina Kahvedžića, Emira Milanovića, Sabahudina Petaka, Igora Miljkovića i mnogih drugih govore dovoljno o kvalitetu turnira koji raste svakim novim izdanjem.
Pobjedniku “3. Zimskog malonogometnog turnira” pripašće 3.000 KM, a drugoplasiranom 1.000 KM. Treće mjesto donosi 500 KM, a ekipa koja zauzme četvrtu poziciju osvojiće 200 KM. Organizator turnira obezbijedio je i posebne nagrade za najboljeg strijelca, golmana i igrača. Laskavu titulu najboljeg igrača u prethodnim izdanjima osvajali su Sanel-Agi Kovač i Mirnes Došlić.

Restoran 6 braće

Turnir je ušao u šesti dan takmičenja, a večeras će se na terenu naći: El Toro Bugojno – Nasup d.o.o. Jajce, Euroelegant – Gotiva Vitez, MZ Šeher – Šumarija Donji Vakuf, Novi Travnik – MZ Torlakovac.

Rezultati prethodnih pet dana:
1. dan:
“Restoran 6 braće” – Autoservis “Ramljak” 3:3
MK “Slovenka” – FK “Radnik” 2:4

2. dan:
“Rudnik uglja” Gračanica – MZ Šeher 1:5
“Euroelegant” – “EL Toro” Bugojno 4:1
“Gotiva” Vitez – “Nasup d.o.o.” Jajce 2:0

3. dan:
“Veterani” FK Radnik – “CaffeTrend”  9:1
“Sparta Monter” – “Olip” 7:3
PS Donji Vakuf – MNK “Fajkaš” 1:7
FM SDP Novi Travnik – Caffe bar Bagdad 2:2

4. dan:
MZ “Torlakovac” – “Caffe Antik” 7:1
”Caffe bar Capri” Opara – “Elektra Omerinović” 0:6
“EM Kero” Bugojno – “Silver” 5:3
“3D Intermezo” Novi Travnik – “TR. Land” Voljevac 5:3

5. dan:
“Sokolina ” – “Fitnes centar ” Travnik 3:2
Benzinska pumpa ABA – Općina Donji Vakuf  9:5
“Šumarija ” – FK “Radnik”  5:4
Rudnik uglja Gračanica – MK “Slovenka”  4:1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.