05.06.2021. GODINE ZAVŠRENA JE OSMINA I ČETVRTINA FINALA       4. GALENIKA KUPA… Kao što smo već rekli, organizatori Galenika Kupa 2021, obećali su odličan fudbal, a da je bilo tako pokazuju rezultati osmine i četvrtine finala.

Puno iznenađenja priredile su ekipe u subotu uveče, potezi vredni aplauza i skandiranja, golovi koji su publku dilzali na noge. Ove subote bilo je teško izabrati favorita, ako gledate sa strane, jer su igrači bili više nego odlučni pokazati da žele prvo mesto.

Neke utakmice su završene u regularnom vremenu, dok smo na nekim utakmicama gledali izvođenje penala.
Veliko iznenađenje priredila je ekipa NIKOTIN, koju si svi otpisali i posle boljeg izvođenja penala, uspela da pobedi ekipu DIVIS NEKRETNINE, koji su na početku teorijski rečeno bili jedni od favorita.

Odličnu partiju u osmini finala, pružio je igrač FONTANE Srđan Stojković, kojima su lokalni gledaoci dali nadimak ”Srki rolnica”.

Rezultati osmine finala:

MNOGO BODOVA : MONZA 3:1
SENSEI : SREĆNI LJUDI 2:1
ZSS AERODROM : 135 1:3
NIKOTIN : DIVIS NEKRETNINE 4:3
FONTANA : DRUGARI OKTAGON 3:1
JUŽNI VETAR : NEST 2:4
OFTAL C : ATINA 0:2
KRALJEVIĆEVO : GRIZLI 1:4

Oko 21:30 počela je četvrtina finala Galenika Kupa, iako su parovi već znali, nije bilo ispitivanja protivnika.

Rezultati četvrtine finala:

SENSEI : 135 2:0
MNOGO BODOVA : NIKOTIN 1:3
FONTANA : ATINA 0:2
NEST : GRIZLI 1:4

Kao i u osmini finala, ekipa NIKOTIN iznenadila je ponovo. Odličnom borbom uspela je još jednog favorita da izbaci, ovog puta u pitanju je bila ekipa MNOGO BODOVA, koja u grupnoj fazi nije imala problema da pokaže fudbalsko znanje, osvojivši maksimalih 9 bodova.

GALENIKA SE PRVI PUT ZACRVENELA

Kao u svakom sportu i u malom fudbalu postoji ona ružna strana. Ove subote bili smo svedoci nesportskog ponašanja fudbalera ekipa FONTANA i ekipa ATINA. Znajući da je pobeda jako bitna, sama utakmica donela je mnogo više tenzije nego što smo mislili. U jednom trenutku utakmica između ove dve ekipe je prekinuta, zbog grubog faula, psovanja, nesportkog ponašanja igrača, uletanja navijača i članova drugih ekipa, pa su organizatori morali hitno da reaguju.
Dva crvena kartona pokazana su, po jedan za obe ekipe. Srđan Stojković iz ekipe Fontana, i Lazar Simić iz ekipe Atina. Na svu sreću nije došlo do većih incidenata, pa je utakmica nastavljena pod manjom tenzijom.

Pored kiše golova, spektakularnih poteza, pa čak i crvenih kartona, detalj koji će svi pamtiti dogodio se za vreme poslednje utakmice četvrtine finala između ekipe NEST i domaće ekipe GRIZLI GALENIKA.
Nakon napravljene razlike u golovima, znajući da će proći dalje i možda se ukrstiti sa ekipom SENSEI, navijači GRIZLIJA u jednom trenutku počeli su da skandiraju:

                                                                    ‘BACI SENSEI DA SE IGRAMO – IGRAMO”!!! 

iako je to možda bila direktna provokacija kako za igrače, tako i za navijače ekipe SENSEI, oni tako nisu shvatili. U jednom trenutku grupa momaka potrčala je ka navijačima iako su svi pomislili da će izbiti neka tuča, igrači Senseja pridružili su se skandiranju.

Utakmice polufinala, za treće mesto i veliko finale “4.Galenika Kupa 2021” igraju se u utorak 08.06.2021.godine.

A ovako je izgledalo zajedničko skandiranja navijača ekipa GRIZLI i SENSEI:

“4. GALENIKA KUP 2021 NAVIJAČKO RIVALSTVO NE RUŠI DRUGARSTVO”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.