Juventus official fan club Serbia pobednik 18-og furnira fan klubova u Srbiji!

Na terenima Pionirskog grada na Košutnjaku odigran je 18-ti po redu turnir fan klubova. Turnir koji se organizujemo dva puta godišnje okupio je deset ekipa.

Grupa A:

-Inter

-Chelsea

West Ham

Arsenal

Benfica

Grupa B:

Juventus

Man. United

Milan

Roma

Lazio

 

Posle grupne faze u kojoj je svaka ekipa odigrala po četri utakmice u polufinale plasirali su se : Man. United i Inter, kao i Juventus i Chelsea.

Na prethodnim turnirima najviše uspeha imao je Milan koji je osam puta osvojio titulu, Man. Utd, Chelsea i Man. City su slavili dva puta, a po jednom Roma, Inter i Arsenal.

Pre turnira je i zvanično ozvaničena saradnja između jedinog priznatig fan cluba u Srbiji i Futsal Bjankonera ekipe i koja je nastala po ugledu na italijanskog velikana, tako da se očekuje da će u sledećoj sezoni u mečevima treće lige Beograd klub imati veliku podršku navijača kojima je crno – bela boja kluba iz Torina u srcima.

U polufinalu je Inter iznenadio Man. Utd dok su Juventini pojačani sa dva futsalera Bjankonera Ljubićem i Topuzovićem slavili protiv Chelsea.

Finale je najkvalitetnija ekipa na turniru lagano rešila u svoju korist protiv Intera, a briljirao je bivši igrač sa prvoligaških futsal terena iz vremena Letećih Holanđana Miroslav Novaković.

Turnir je organizovao fan club Chelsea, ali je najavljeno da će organizaciju sledećih turnira preuzeti Juventus official fan club, kako bi turnir podigli na viši nivo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.