Tri utakmice grupne faze turnira “Podastinje 2020” kod Kiseljaka, koje su trebale biti odigrane večeras, odgođene su usljed cjelodnevnih kišnih padavina, a o novom terminu odigravanja susreta ekipe će biti blagovremeno obaviještene, saopštili su organizatori.

Kiša je i prethodnih dana pravila probleme organizatorima jer su početak turnira morali pomjeriti za dva dana ali uprkos svemu odigran je značajan broj takmičarski utakmica.

Tokom sinoćnjeg programa, pobjede su ostvarile ekipe “Ugarak produkt” i “Kreševo”. U prvoj utakmici večeri “Ugraka produk” savladao je sastav “BH play” rezultatom 5:3.
U drugom susretu igrali su “Morea” i Kreševo”. Iako su igrači “Moree” imali dva puta rezultatsku prednost tokom utakmice ipak su na kraju poraženi. Konačan ishod bio je 5:2 za ekipu “Kreševa”.

U posljednjoj utakmici večeri na terenu su se još jednom našli igrači “Ugarak produkta”, a rival im je, ovaj put, bio sastav “AO Šiljo/GWH Partnerinstalationen”. Meč je završen neriješenim ishodom (0:0). Iako su obje ekipe osvojile po bod, pristupilo se izvođenju penala. Po propozicijama takmičenja penal serija donosi pobjedniku prednost u međusobnom skoru na tabeli, a više sreće u ovom susretu imala je ekipa “AO Šiljo/GWH Partnerinstalationen” (pen. 2:3).

Stanje na tabeli po grupama:

Grupa A: Ceste company 3 boda, Neimari Zenica 3 boda, Magija Hadžići bez bodova
Grupa B: Liten 3, Pivnica Kiseljak 3, DDI Busovača 0
Grupa C: Aspekt 4, Crni labud 1, Sensu/Al Hana 0
Grupa D: Ugarak produkt 4, Ao Šiljo/Gwh Partnerinstalationen 1, BH Play 0
Grupa E: Kreševo 3, Morea 0, Zonić/Pitajme.ba 0
Grupa F: Esports 3, AP Brkić 3, Lazo city 0
Grupa G: Bijela tehnika Hadžići 3, Samirče/LH 3, Cafee Kula 0
Grupa H: Dvorac Bejići Usora 6, Joško company 0, NK Bilalovac 0

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.