Završen je drugi…

Teren za male sportove u Majilovcu, tri nedelje je bio poprište turnira u malom fudbalu “Majilovac 2022”.

Kao što se voda prilagođava zemljištu kojim prolazi, tako su se i organizatori turnira u Majilovcu ove godine, nakon uspešnog debija prošlogodišnjeg prvog turnira, veoma brzo prilagodili organizaciji ovakvih manifestacija, ispravili greškice, postavili neke stvari na svoje mesto i napravili velelepan turnir. Pitomo mestašce između Požarevca i Gradišta, zahvaljujući izuzetno preduzimljivim organizatorima, stalo je na futsal mapu letnjih turnira, rame uz rame sa onima koji imaju dužu tradiciju i koji su po populaciji mnogobrojniji. Iz komentara igrača i posetilaca koje smo dobijali, saznali smo da je sama organizacija bila na izuzetno visokom nivou, poseta je bila odlična a sve je kulminiralo u finalu kada se u Majilovac sjatilo oko 1500 posetilaca. Još jedan kuriozitet je krasio ovaj turnir.

Naime, među organizatorima, za naše pojmove malo viđeno, ne samo kao pojava, već kao osoba koja je vukla konce, našla se i jedna dama. Aleksandra Anči Mladenović, mlada svestrana gospođica, koja “čarobnu” igru na petoparcu, pored svojih mnogobrojnih poslovnih obaveza, stavlja u prvi plan. Kroz razgovor sa njom, shvatili smo da se naši “doušnici” nisu šalili, već da se stvarno radi o osobi koja je upoznata u čari futsala poput nekog profesionalca. Kao što je običaj po završetku turnira, kratak komentar dobijamo od nekoga iz organizacije a ovoga puta smo insistirali, da se “muški deo” odbora ne naljuti, da kratak osvrt na protekli turnir dobijemo baš od Aleksandre.

Na ovogodisnjem drugom po redu “Letnjem turniru u malom fudbalu Majilovac 2022’ učestvovalo je 16 ekipa.  Ekipe su na moje iznenađenje, pored timova iz okolnih mesta, stigle čak i iz Smedereva, Grocke i Beograda. Ove godine nagradni fond turnira iznosio je 400.000 dinara. Čast nam je što su na našem turniru učestvovali i reprezentativci Srbije u futsalu, Ninoslav Aleksić, Marko Radovanović, Andreja Stojčevski, Lazar Milosavljevic kao i veliki broj futsalera poznatih ljubiteljima ovog meni najdražeg i najlepšeg sporta.
Borba ekipa, snaga i želja za pobedom doprineli su da publika uživa od starta turnira pa do kulminacije u finalnoj večeri, na kojoj je bilo preko 1500 posetilaca, što je jako značajan broj za tako malo mesto poput našeg i koje je za mnoge bilo samo prolazna stanica na putu ka Velikom Gradištu i Srebrnom jezeru.
U finalnoj večeri, snage su odmerile dve najbolje ekipe na turniru, “DE-JA-GO Komerc” i FK “Sirakovo” a rezultatom 7:6 (0:0) nakon penala, pobednički pehar odnela je ekipa “DE-JA-GO Komerca”. Treće mesto na turniru je zauzela ekipa „Hi Fi Sirakovo“, koja je rezultatom 7:2 savladala ekipu „TP Stig Centar “ Malo Crniće.

Za sledeću godinu planiramo da podignemo na još viši nivo svoje standarde, potom očekujemo kako veći kvantitet tako i kvalitet ekipa i naravno veći nagradni fond. Da napomenem veliku podršku opštine Veliko Gradište kao i sponzora, zahvaljujući kojima su obezbeđene mnogobrojne nagrade. Kako bi turnir doveli na još viši nivo i prevazišli sebe i naše po teritoriji i populaciji malo mesto uzdigli i stali rame uz rame sa najboljima, slušajući pozitivne komentare, moramo poslušati i negativne, odnosno usvojiti sugestije koje su nam prenešene a vama se kao najpoznatijem futsal portalu na ovim prostorima, sa najdužom tradicijom i najvećom reputacijom zahvaljujem na saradnji i sugestijama u ime celog organizacionog tima, sa željom da ispunimo predloženo i dostignemo zadati nivo.

Napominjemo da su pored najboljih ekipa, proglašeni i najbolji pojedinci turnira.

Najbolji golman turnira je Marko Jović iz ekipe “DE-JA-GO Komerc” Majilovac a najbolji strelac na turniru je Nemanja Lalić iz ekipe „Hi Fi Sirakovo“ sa sedam pogodaka.

Najbolji igrač turnira u malom fudbalu u Majilovcu ove godine je Goran Lepojević iz ekipe „Hi Fi Sirakovo“.

Pehare najboljim igračima uručili su Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište i Slađan Marković, njegov zamenik.

“MAJILOVAC 2023” ČEKAMO TE!

Ovako smo krenuli: Majilovac 2022 vas očekuje!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.