Osmina finala 3. Zimskog malonogometnog turnira u Donjem Vakufu ulazi u svoju završnicu, a sinoć su odigrane tri utakmice u kojima je viđen veliki broj pogodaka.

U prvom meču programa ekipa BP ABA savladala je Fitnes centar Travnik ubjedljivim rezultatom 16:3 i još jednom su momci iz pobjedničke ekipe pokazali da imaju kvalitet da idu do prvog mjesta.
Prolaz u narednu rundu takmičenja osigurao je i sastav MNK Fajkaš koji je sa 11:0 pobijedio Caffe Antik.

U susretu MZ Torlakovac i Elektra Omerinović 2 viđena je manja efikasnost nego u prethodnim utakmicama, a trijumf od 4:2 i prolaz dalje pripao je MZ Torlakovac.

Posljednje dvije utakmice osmine finala na programu su večeras. Od 18 časova na parketu će se naći  Autoservis Ramljak i Veterani FK Radnik za koje nastupa bivši reprezentativac BiH Sulejman Smajić.

U 19 časova počinje najzanimljiviji susret dosadašnjeg dijela turnira, a rivali će biti aktuelni šampion Restoran 6 braće i Elektra Omerinović. Prethodnih godina ove dvije ekipe zajedno su nastupale tokom turnira pa publika u Sportskoj dvorani imaće priliku uživati u futsal majstorijama.

Plasman u dalje takmičenje do sada su osigurale ekipe: Nasup d.o.o. Jajce, Rudnik uglja Gračanica, 3D Intermeco Novi Travnik, BP ABA, MZ Torlakovac i MNK Fajkaš.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.