Četvrti dan seniorskog i veteranskog dijela Malonogometnog turnira ”FIS Gol” u Sarajevu donio je mnogo uzbuđenja.

Sensu je u obje kategorije, ubilježio ubjedljive pobjede. U veteranskoj konkurenciji sa 6:2 su savladali Općinu Centar, a u seniorskoj su slavili 7:3 protiv proslogodišnjeg finaliste Zlatnog zrna i to nakon što su na poluvremenu gubili 2:0.

Centar je predvodjen Jospiom Lokmerom, Erminom Salčinom i Kenanom Sukovićem uspio slaviti pobjedu nad Slavijom sa visokih 6:1, dok je Čengić Vila teškom mukom slavila protiv Derbyja sa 3:0. Za ovaj rezultat najzaslužniji je golman Čengić Vile, Damir Dado Miličević, koji je bio maestralan, odbranivši nekoliko nemogućih lopti, što su Zeba i Kadrić iskoristili na drugoj strani.

U istoj grupi kod veterana odigran je i meč između Jumpa i Coca Cole, a slavila je ekipa iz Starog grada sa 4:2. Dva gola je dao Adnan Pehlivanović, a po jedan su dodali Džemal Berberović i Emir Kemura, koji je pogodio vlastitu mrežu, dok je kod poraženih dvostruki strijelac bio Igor Guberović.

Liten je u seniorskoj konkurenciji savladao OSB sa 7:1, a u derbiju kola, Ćošak je, nakon preokreta, slavio pobjedu od 2:1 protiv aktuelnog prvaka – City Parka.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.