Opština Olovo domaćin je i ove godine Zimskog kupa kojeg oragnizuju Nogometni klub “Stupčanica” i Udruženje boraca “Senahid Bolić Bolo”, a takmičenje će se održati u periodu od 27. januara do 02. februara tekuće godine u dvorani Sportskog centra Olovo.

Prijave ekipa, koje će se boriti za nagradni fond od 7.000 KM, moguće je izvršiti do 22. januara na brojeve telefona: 061-911-863 i 061-447-634.  Istog dana održaće se žrijebanje grupa i prijateljska utakmica veterana NK “Stupčanica” i Udruženja boraca “Senahid Bolić Bolo” u 18 časova.

Kotizacija za ekipe iznosi 150 KM, a pobjedniku Kupa pripašće, osim pehara, 3.500 KM. Organizatori su obezbijedili nagrade za najbolje pojedince turnira, a ističu da očekuju preko 200 učesnika iz nekoliko bh. gradova.

Generalni pokrovitelj “Zimskog kupa – Olovo 2020” je JZU BRC “AQUATERM” uz podršku ostalih sponzora: Opština Olovo, Alma Ras d.o.o.. Veliku podršku i sponzorstvo pruža i reprezentativac BiH Edin Višća koji trenutno nastupa u Turskoj, a rodom je iz ovog grada.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.