Odigrana je završnica 4.Galenika Kupa 2021 u kojoj je…

U utorak 08.08.2021. godine odigrale su se poslednje utakmice Galenika Kupa 2021. Ove godine za naslov i za prestiž borile su se ekipe SENSEI, ATINA, GRIZLI I NIKOTIN.

Rezultatai polufinalnih utakmica:

SENSEI : NIKOTIN 2:1
GRIZLI : ATINA 1:3

Ekipa SENSEI je pokazala da nisu jaki samo u teoriji, pobedivši svakog protivnika od grupne faze i samim tim u očima gledalaca postala možda i najveći favorit za osvajanje turnira.
U drugoj utakmici polufinala, koplja su ukrstile ekipe GRIZLI i ATINA. Znajući da ih žreb pretprošle godine nije mazio i da su upali u takozvanu ”’Grupu smrti” ekipa ATINA dodatno je bila motivisana da pokaže da najbolje od njih tek dolazi! I tako domaću ekipu naterala da 3 puta vadi loptu iz svoje mreže.

Utakmica za treće mesto, donela je gledaocima najveći užitak. U borbi za treće mesto susrele su se dve domaće ekipe. Zemunovi puleni, deca legendarnog trenera Save Soldatovića koji nastupaju za ekipu NIKOTIN i ekipa GRIZLI. Očekivajući da će uzeti treće mesto, ekipa GRIZLI ušla je u meč ne baš zagrejano. Potcenili su protivnika i već u prvom minutu primili su gol.
Utakmica je zavšrena rezultatom 5:5 što nas je odvelo na penal seriju u kojoj su Savini puleni bili bolji, i tako odneli kući trofej i priču koja će se prepričavati.

U finalu vodila se velika borba između ekipe SENSEI i ekipe ATINA. Ova utakmica pored sjajnih golova, privukla je i najveći broj gledalaca. Iako je u policiji bilo prijavljeno 150, ovaj broj prelazio je 400. Ekipa ATINA povela je 2:0, ali kako već kažu ”2:0 je najgori rezultat” pokazalo se u poslednja 2 minuta utakmice u kojima je ekipa SENSEI uspela 2 komada da ubaci u mrežu protivnika. Neočekivano ali i finale je moralo da se završi penal serijom.
Nakon lošijeg izvođenja penala fudbalera ATINE, ekipa SENSEI JE UZELA PRVO MESTO!

Moramo napomenuti da su organizatori ispunili očekivanja, kako svoja tako i publike. Po završetku utakmice za treće mesto, održan je festival na GALENICI. Publika je mogla da uživa uz baklje i vatromet!

Kad su u pitanju individualne nagrade, organizatori su ove godine imali težak posao.

-Nagrada za najboljeg strelca pripala je fudbaleru FONTANE Srđanu Stojkoviću, nagradu za najboljeg golama kući je odneo golman ekipa ATINA, dok se možda najveća borba vodila za nagradu najboljeg igrača, gde su detalji odučili, pa je pehar za najboljeg igrača podigao igrač ATINA Lazar Simić.

Finalisti 4.Galenika Kupa 2021

     Udruženje Glas Mladih Zemun 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.