Borba za šampionsku titulu u Podastinju kod Kiseljaka nastavljena je utakmicama osmine finala, a nakon sinoćnjih utakmica prolaz u narednu rundu takmičenja ostvarile su ekipe “AO ŠILJO/GWH Partnerinstalationen”, “Bijela tehnika Hadžići” i “Esports”.

U prvoj utakmici večeri sastav “AO ŠILJO/GWH Partnerinstalationen” je bez većih problema savladao “Zonić d.o.o/Pitajme.ba” rezultatom 5:1 i prošao u četvrtfinale.

Drugi susret donio je pravu dramu u Podastinju. Ekipa “Liten” imala je rezultatsku prednost od 3:1 pred posljednjih pet minuta meča i skoro obezbijeđeno mjesto u daljem toku takmičenja. Međutim, igrači “Bijele tehnike” nisu su predali i to im se isplatilo. Uspijevaju stići do izjednačenja, a kada su svi očekivali da će meč biti riješen izvođenjem penala postignut je novi gol. Potpuni preokret i prolaz u četvrtfinale “Bijeloj tehnici” donio je Nedžad Hodžić pogotkom sa centra igrališta tri sekunde prije kraja utakmice. Konačan rezultat glasio je 4:3.

Rutinsku pobjedu i plasman u narednu fazu turnira ostvarila je ekipa “Esports”, sastavljena od futsal reprezentativaca BiH. Rezultatom 5:1 savladali su sastav “Sensu/Al Hana” i nastavili pohod ka trofeju “Podastinje 2020”.

Večeras su na programu nove tri utakmice osmine finala, a u njima se sastaju:

20:00h Neimari – Joško company
21:00h Kreševo – Ugarak
22:00h Aspekt MNL – AP Brkić

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.