Treći zimski malonogometni turnir u Donjem Vakufu završen je sinoć, a titula pobjednika pripala je jedinim osvajačima ovog kupa od kako se on održava, ekipi Restoran 6 braće.

U prepunoj Sportskoj dvorani publika je uživala u sjajnom meču finala između osvajača turnira i sastava 3D Intermeco iz Novog Travnika.

Prvo poluvrijeme finalne utakmice završeno je rezultatom 2:2, a u nastavku susreta Restoran 6 braće ne dozvoljava momcima iz Novog Travnika da im preuzmu tron i konačnim ishodom od 6:3 postaju trostruki osvajači Zimskog turnira.

Foto: Radio Donji Vakuf

Pobjednicima je osim pehara pripala i novčana nagrada u iznosu od 3.000 KM, a 3D Intermeco osvojio je 1.000 KM.
Organizatori su obezbijedili i nagrade za treće i četvrto mjesto pa je trećeplasirana ekipa MNK Fajkaš dobila 500 KM, a sastav Rudnik uglja Gračanica nagrađen je sa 200 KM.

Titula za najboljeg igrača turnira otišla je u ruke futsaleru pobjedničke ekipe Emiru Milanoviću, a momak sa najviše postignutih golova je Ahmed Bilkan iz sastava MNK Fajkaš. Rudnik uglja Gračanica imao je najboljeg golmana, a radi se o Muameru Zukiću.

                   Emir Milanović

Uspješan organizator 3. Zimskog malonogmetnog turnira bio je FK Radnik iz Donjeg Vakufa u saradnji sa JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf. Generalni pokrovitelj manifestacije bila je Opština Donji Vakuf.

Medijski partner turnira je portal Futsal Balkan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.