Od sutra (srijeda) u 17 sati kreće završni lov na glavnu nagradu, 30 tisuća kuna koliko će iz Makarske nakon finalnog dvoboja u petak odnijeti najs(p)retnija od osam preostalih ekipa u turniru koji ih je na svom početku okupio ukupno čak 34 a koje će, zajedno sa repesažima, ukupno odigrati 51 utakmicu u 15 dana trajanja turnira.

Ekipe okupljene iz svih krajeva Dalmacije kao i mnoštvo sudionika iz susjedne Bosne i Hercegovine u dosadašnjih 12 dana „Makarane“, turnira tradicionalnog naziva a osvježenog izgleda, okupile su na tribinama gradske dvorane gotovo 2000 ljubitelja nogometa a ne sumnjamo kako će ih u narednim danima završnice biti i puno više. Kako i ne bi kad su na repertoaru pravi nogometni majstori i odlične utakmice. Pregršt prvoligaških igračkih imena (kompletne ekipe prvoligaša Novo Vrijeme Apfela i Vrgorca, BiH prvoligaša Zrinjskog, brojni igrači Splita, pa momčad ovogodišnjeg osvajača Torcida Kupa CB Ankora kao i ekipa Svadbenog salona Bagušić, aktualni četvrtfinalist Kutije Šibica…) garantiraju pravu poslasticu za publiku u gradu podno Biokova u ovo blagdansko vrijeme.

A upravo navedeni „facelift“  koji je turnir doživio bio je povod za naš razgovor sa glavnim „krivcem“ za isti, voditeljem organizacije Darijom Martinovićem, koji je stao na čelo ekipe iz Udruge malog nogometa grada Makarske kako bi organizirao turnir koji će i po umjetničkom dojmu ali i kvaliteti postati legitiman nasljednik „Apfel Cup“-ova od prije desetak godina.

 

Prva vidljiva razlika u odnosu na prijašnja izdanja Makarane je veći nagradni fond?

– Da, istina, to nam je bio prvi zadatak kad smo se prihvatili organizacije turnira, povećati nagradni fond kako bismo privukli što veći broj kvalitetnih igrača i ekipa. Ovogodišnji nagradni fond iznosi kupnih 43 000 kuna (30 tisuća pobjednik, 10 tisuća drugoplasirani, tri tisuće trećeplasirani dok četvrtoplasiranu momčad očekuje garnitura dresova) a želja nam je već na sljedećem izdanju Makarane 2019. u suradnji s našim sponzorima prijeći iznos ukupnog nagradnog fonda od 50 tisuća kuna.

Druga, bolji, da to tako nazovemo, imidž turnira i njegova vidljivost?

– Posebno nam je bio cilj napraviti turnir dostojan grada Makarske, renomea kojeg imamo i kao turističko ali i sportsko, nogometno središte. Bez podcjenjivanja ikoga ali upravo Makarska ima ogroman potencijal i to nam je bila misao vodilja kada smo se prihvatili organizacije turnira. Kao što i sami možete vidjeti, potrudili smo se oko brojnih detalja kako bi postigli određeni nivo, od službenih i za javnost otvorenih izvlačenja parova u Gradskoj kavani, preko raznih grafičkih detalja, reklama, izgleda plakata, službenog fotografa turnira pa do onih malih detalja u svlačionici ali i prije dolaska u dvoranu a koje igračima i ekipama čine sudjelovanje na turniru ugodnijim. Za sve sudionike turnira osigurali smo komfor u dvorani, pravovremenu informiranost i transparentnost turnira dok smo im van dvorane omogućili i prigodne cijene u dvama makarskim restoranima a svim ekipama koje nisu iz Makarske ili okolice stojimo na raspolaganju i po pitanju jednostavne organizacije smještaja.

– Također, ono što bih istaknuo i što je i nama kao organizatorima ali i ekipama možda i najvažnije od svega, za turnir smo u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom kojemu je turnir sukladno pravilima i prijavljen, osigurali samo najbolje suce, one s futsal Prve liste, iz ove regije, zaista iskusna i poznata futsal sudačka prezimena kao što su Mujan, Vulić, Duvnjak i Šimac a sve kako bismo postigli što kvalitetniju i korektniju razinu cjelokupnog turnira.

 

Publika je, kao i uvijek u Makarskoj, odlično reagirala?

– Zadovoljni smo dosadašnjim brojem gledatelja na tribinama no ono što očekujemo u naredna tri završna dana turnira (srijeda, četvrtak i petak) će biti ono pravo. I upravo smo se za to potrudili i pripremili, da te, udarne dane, ljude dočekamo s mnoštvom popratnih aktivnosti, bit će tu u dvorani i ugostiteljskih šankova, hostesa, nastupiti će i cure iz plesnog studija Briljantin, cijenu ulaznice ćemo za sve dane ostaviti na prigodnih 10 kuna kako bi ljudi opušteno mogli sudjelovati u ostalim aktivnostima. Posebno ističemo suradnju s humanitarnom Udrugom Mike koja će u dvorani imati i svoj prodajni štand te će organizirati i tombolu za sve gledatelje u dvorani. Također, osigurali smo i službenog snimatelja turnira za završni dan te će snimka finala biti emitirana na Youtubeu dok će reportaža s turnira biti prikazana i na Hrvatskoj nogometnoj televiziji.

A osim glavnog, seniorskog turnira, u četvrtak i petak su na rasporedu je i mini-turnir U9 ekipa klubova Zmaj, Jadran, Uranija i Vrgorac na kojemu će nastupiti pedesetak mališana koji će osim pljeskom publike biti nagrađeni i prigodnim poklon paketima dok će ekipa pobjednika uz pehar i medalje kući odnijeti i garnituru sportske opreme HNK Hajduka.

Nema sumnje, od sutra u 17.00 kada počinje prva četvrtfinalna utakmica, ona između CB Ankore i Svadbenog salona Bagušić, pa sve do utakmice za treće mjesto i finala u petak navečer, čeka nas pravi malonogometni spektakl u Makarskoj a o kojemu ćete, naravno, biti redovno izviještavani na stranicama našega portala.

Zahvala svima onima koji su omogućili održavanje turnira Makarana 2018.

– Veliko hvala svim našim sponzorima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće a ponajprije Gradu Makarskoj i zamjeniku gradonačelnika Draženu Nemčiću, Turističkoj zajednici na čelu s direktoricom Hloverkom Novak Srzić a zatim i tvrtkama Apfel, Pepsi, Zagrebačka pivovara, Optika Njego, Forca Nekretnine, Biston Plin te gradskoj kavani Romana i restoranima Konoba Novak i Papar Grill.

SRIJEDA 26.12. DAN ČETVRTFINALA

17:00 SVADBENI SALON BAGUŠIĆ – JAKO SPORT CB ANKORA

18:00 MNK TIĆI – GRADSKA KAVANA ROMANA

19:00 PIVO U BOCI – TOLO TRADE

20:00 MALI PLAMEN – VILA BILI

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.