Ekipa ZAMM MC, za koju nastupaju futsaleri FC “Centar” iz Sarajeva, novi-stari šampion je Zimskog kupa u Olovu nakon što je u finalnoj utakmici savladala sastav Auto škole “Start”.

Pred punim tribinama Sportskog centra igrači ZAMM MC-a stigli su do svoje treće titule na ovoj manifestaciji, a osim pobjedničkog pehara i zlatnih medalja momcima iz Sarajeva pripala je i novčana nagrada u iznosu od 3.500 KM.

Drugoplasirana ekipa Auto škola “Start” osvojila je osim pehara i medalja nagradu od 1.500 KM.

Auto škola “Start”

Mjesto na pobjedničkom postolju pripalo je i sastavu DMV „VAGE“ Tuzla koji je u utakmici za treće mjesto savladao  Čuništa. Uz pehar i medalje nagrađeni su iznosom od 500,00 KM.

Najbolji igrač četvrtog Zimskog kupa “Olovo 2020” je futsaler ZAMM MC Amel Handžić, a strijelac sa najviše postignutih golova je Elmin Alić iz ekipe Auto škola „Strat“ Olovo. Za najboljeg golmana izabran je Adin Kadrić iz tima „Alma Ras“ Olovo.

Amel Handžić

U kategoriji vetrena do prvog mjesta stiglo je Udruženja boraca „Senahid Bolić- Bolo“, drugoplasirani su igrači Udruženja „Maloljetni borci Općine Centar“, a treća je ekipa „Iverex“ Živinice.

Organizator četvrtog Zimskog kupa u Olovu bili su Nogometni klub “Stupčanica” i Udruženje boraca “Senahid Bolić Bolo”, a generalni pokrovitelj je JZU BRC “AQUATERM” uz podršku Opštine Olovo i firme Alma Ras d.o.o..
Veliku podršku i sponzorstvo pružio je reprezentativac BiH Edin Višća koji trenutno nastupa u Turskoj, a rodom je iz ovog grada.
Medijski partner turnira bio je portal Futsal Balkan.

Foto: Smajić PHOTO

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.