Grupna faza četvrtog Zimskog kupa u Olovu završena je sinoć utakmicama D i E grupe, a prolazak u eliminacionu rundu takmičenja obezbijedile su ekipe Sen Su Al Hana, Durado Sarajevo, Auto škola “Start” Olovo i juniorski sastav organizatora turnira NK “Stupčanica”.

Sen Su Al Hana iz Sarajeva i Auto škola “Start” Olovo osvojili su maksimalan broj bodova u svojim grupama i kao prvoplasirani timovi prošli u osminu finala.
Momci iz Sarajeva identičnim rezultatom 3:1 zabilježili su oba trijumfa protiv ekipa Durado i UB “Senahid Bolić Bolo”. Susret između poraženih sastava odlučio je putnika u dalji tok takmičenja, a pobjedu i prolazak u eliminacionu fazu ostvarili su futsaleri Durada.

U grupi E Auto škola “Start” Olovo ostvarila je sigurne pobjede i sa šest bodova prošla dalje. Drugog putnika u osminu finala odlučili su penali. Regularni dio meča između juniora NK “Stupčanica” i NK “Bosna” Visoko završen je je neriješenim ishodom (1:1) nakon čega se pristupilo izvođenju penala. Sreća je ovaj put bila na strani budućih nada Stupčanice koji sa 5:4 osvajaju penal seriju i prolazak u naredni krug takmičenja.

Četiri utakmice osmine finala igraju se večeras, a raspored je sljedeći:

Sen Su Al Hana – NK “Stupčanica” Juniori
DMW Vage – Caffe “Aroma” Sarajevo
MNK Neimar – Restoran Careva Ćuprija
ZAMM MC Sarajevo – MZ Olovske luke

Po okončanju ovih susreta odigraće se i dva četvrtfinalna meča između ekipa koje obezbijede plasman u ovaj krug takmičenja.

Foto: Smajić PHOTO

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.