Intervju s Matijom Đulvatom predsjednikom i kapetanom Futsal Dinama i izbornikom Švedske futsal reprezentacije.

Razgovor s Đulvatom Vam donosimo u nastavku.

Nakon završetka COVID-19 pandemije kakve posljedice možemo očekivati za Futsal Dinamo? Posljedično tome, mijenjaju li se prioriteti i planovi kluba za budućnost?

Futsal Dinamo je jako zahtjevan kao klub i svaki dan ima posla tako da nije dosadno jedina i najbitnija razlika je što nema utakmica, ali srećom i to će se brzo promijeniti. Mi niti u jednom trenutku nismo stali sa našim aktivnostima, prva momčad i Škola futsala su preko Zoom-a nastavili trenirati od prvog dana zabrane okupljanja (tu želim istaknuti našu Petru Mandić koja je sve organizirala uz pomoć svih trenera na vrhunskom nivou) tako da smo prilično dobro prošli kroz ovaj period što je još jedan dokaz stabilnosti i organiziranosti kluba na što sam iznimno ponosan.

Kako je raditi i obnašati dužnost u situaciji poput ove, kad pandemija potraje duži period i postane dio svakodnevice?

Apslolutno podržavam nastavak prvenstva i mislim da sam prvi inicirao razgovor i dogovor kako da nastavimo prvenstvo u slučaju da se steknu uvjeti, a dokaz toga je i prijedlog koji je išao već 21. travnja, što znači skoro mjesec dana prije donošenja odluke. Bitno je samo da se odigra što sličnije izvornom načinu odigravanja, a to je play-off 8 momčadi i ispadanje posljednje plasiranoga. Uvijek sam da se igra više utakmica, ali u ovom trenutku je možda najprihvatljivije da se igra na 1 utakmicu.

Za iduću sezonu, liga 12 ili liga 10?

U bilo kojoj drugoj sezoni sam za Ligu 12, ali samo zbog trenutne situacije i zato što sam siguran da klubovima neće biti lako podnijeti sve troškove, a i zbog kvalitete Lige sam da se iduća sezona igra sa 10 klubova (manji troškovi jer je manje utakmica, a klubovi koji su ove godine igrali 1.ligu su dovoljno organizirani da kvalitetno prođu kroz iduću sezonu, a da nemaju onaj mač nad glavom jer bi se onda Liga proširila na 12 ekipa pa bi ispala samo jedna ekipa. Drugoligašima bi to bila još jedna sezona u kojoj bi se pripremili za 1.ligu,a ulazili bi svi prvaci pa mislim da je to poticajno i za njih.

Kakvi su planovi Kluba u budućnosti?

Planovi kluba su proširiti još više bazu po Zagrebu što se tiče Škole futsala, pokušati osnažiti momčad kako bi bila još konkurentnija u prvenstvu i prezentirati Dinamo i grad Zagreb u još boljem svjetlu.

Gdje vidite Futsal Dinamo za 5 godina?

Za 5 godina vidim Futsal Dinamo sa školom futsla po cijelom gradu i okolici (400-500 djece) sa osvojenim trofejem prvaka Hrvatske, sa odigranom Ligom prvaka, sa klupskim prostorijama, budžetom za profesionalni pogon ne samo igrački.

Hoće li biti odgođen Trofej Dinamo?

Ideja je da se Trofej Dinamo odigra u skraćenom obliku ako se steknu uvjeti i potrebne dozvole. Razgovara se o tome, ali teško je nešto jasno reći u ovom trenutku.

Kako ste zadovoljni s futsal školom?

Sa futsal školom sam jako zadovoljan, rastemo iz mjeseca u mjesec što brojem djece, ali isto tako i sa brojem trenera, ove godine njih 4-5 ide na dodatnu edukaciju za stjecanje licence na trošak kluba što je još jedna znak koliko je klubu stalo da u tom segmentu raste i da bude što kvalitetniji.

Može li Futsal Dinamo doći do naslova prvaka?

Futsal Dinamo je u drugom dijelu sezone pokazao da je momčad koja može svakoga pobijediti i mislim da smo bili u najboljoj formi od svih konkurenata. U ovim uvjetima svaka ekipa ima priliku osvojiti naslov kao što i svatko može kiksati jer jedna utakmica rizik za svakoga. Vjerujem da ćemo pronaći pravu formu u završnici i da možemo osvojiti naslov.

Hoće li klub davati i dalje šansu mladim momcima iz vlastite futsal akademije?

Nije slučajno da mi svake godine promoviramo 2-3 igrača u prvu momčad, to je znak da u omladinskom pogonu imamo trenere koji znaju pripremiti naše igrače za igranje na seniorskom nivou i da seniorski treneri imaju strpljenje za njih, nije to uvijek dobro za rezultat, ali ako se ne da prilika mladom igraču on nikada neće sam od sebe postati dobar igrač. Mi ćemo sigurno i dalje davati priliku svakom igraču za kojeg mislimo da je perspektivan i da u budućnosti može pomoći klubu.

Hvala Vam na razgovoru i sretno u nastavku prvenstva!

Hvala Vama i pozdrav za sve čitatelje Futsal Balkana!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.