Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine i jesenji šampion Premijer lige Mostar SG nije uspio pobjedom da otvari drugi dio prvenstva, a neriješen ishod od 2:2 protiv ekipe Beli Anđeo u Brčkom, Mostarcima je donio konkurenta na prvom mjestu na tabeli.

Futsaleri Belog Anđela ušli su motivisani u ovaj meč i primorali ekipu iz Mostara da u dva navrata juri rezultat i bodove koji bi ih ostavili usamljene na liderskoj poziciji.

Brčaci prvi put u vođstvo dolaze u 12. minuti i postavljaju rezultat prvog dijela igre. Pogodak je djelo kapitena Anđela Slavena Erića.

Na samom početku drugog poluvremena, u 21. minuti, Mostar Sg stiže do izjednačenja, a precizan je bio Josip Bošković. Pet minuta prije kraja susreta domaći preko Cvijetina Pavića još jednom stižu do prednosti ali da kompletan plijen ne ostane u Brčkom pobrinuo se Bošković. On svojim drugim golom postavlja konačan rezultat od 2:2.

Ovaj neriješen ishod Mostara iskoristila je ekipa Salinesa pobjedom nad MNK Centar i pridružila se jesenjim šampionima na prvom mjestu premijerligaškog karavana.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.