MNK Hercegovina iz Širokog Brijega posljednje je osnovani futsal klub u Bosni i Hercegovini i naredne sezone će se takmičiti u Prvoj ligi Federacije BiH.

Na osnivačkoj Skupštini ovog kluba za predsjednika je izabran Ivan Zeljko iz Širokog Brijega koji obnaša i funkciju predsjednika Sportskog saveza u Širokom Brijegu te je doktorand i asistent na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a za potpredsjednika izabran je bivši selektor futsal reprezentacije BiH, Marin Ćorluka.

U povodu osnivanja prvog futsal kluba u Širokom Brijegu novoizabrani predsjednik Zeljko kazao je Feni kako smatra da će ovaj klub dodatno pojačati kvalitetu širokobriješkog sporta te ga približiti mladima.

– Već tradicionalno, godinama unazad, širokobriješki sport je na jednoj zavidnoj razini. Dobri smo u momčadskim sportovima, ali i individualnim, od karatea do košarke, gotovo sve je pokriveno. Osnivanjem prvog širokobriješkog futsal kluba želimo približiti futsal mladim momcima, a sportski duh našeg grada podići na jednu višu razinu – rekao je Zeljko.

Dodao je i to kako se nada da će MNK Hercegovina ostvarivati zapažene sportske rezultate.

– MNK Hercegovina starta s nastupom u Prvoj futsal ligi Federacije BiH, ali naš cilj je kroz dogledno vrijeme doći i do elitnijih razina ovog natjecanja. Naši košarkaši koji idu u ABA2 Ligu, nogometaši koji se bore u finalu Kupa i imaju nastup u Europi, kao i mnogi karataši, tenisači, rukometaši i drugi su nam pokazatelj da Široki i u futsalu može biti dobar – zaključio je Zeljko.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.