Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine rutinski je stigla do druge pobjede na turniru preliminarne runde kvalifikacija u Zenici.

Izabranici Ive Kreza lako su savladali Škotsku sa 10:1 i u petak će imati samo da potvrde prvo mjesto u grupi utakmicom protiv Turske.

Kao i juče, BiH je od starta nametnula svoju igru i vrlo lako stizala do golova. Kahvedžić se za jučerašnje asistencije revanširao Mariju Aladžiću, a ovaj lako pogodio za 1:0 i otvorio seriju golova. Nakon toga Srđan Ivanković i još jednom Marijo Aladžić. Seriju pogodaka u prvom poluvremenu šutem sa distance zatvara Dejan Pavlović.

I drugo poluvrijeme počelo je kao i juče protiv Švicarske. Odmah u uvodnim sekundama BIlal Jelić po peti put pogađa mrežu Škotske, a zatim se u strijelce upisuje i Anel Radmilović za 6:0, a onda i Marijo Aladžić kompletira hat-trick u 23. minutu, te pogađa za 7:0.

Uspjeli su gosti u 28. minutu preko Steedmana da postignu utješni gol, ali odmah Anel Radmilović vraća na +7, 8:1.

Da Marijo Aladžić ne bude usamljen u postizanju hat-tricka pobrinuo se kapiten bosanskohercegovačke reprezentacije, Anel Radmilović, koji je u 38. minutu postigao svoj treći pogodak večeras i tako Bosnu i Hercegovinu doveo do 9:1, a odmah zatim je postigao i četvrti gol za 10:1.

Bosna i Hercegovina u petak od 20.00 igra protiv Turske, posljednji meč ove preliminarne faze, a od 17.00 se sastaju Škotska i Švicarska.

BIH – ŠKOTSKA  10:1  (4:0)
Arena ”Husejin Smajlović”, Zenica
Gledalaca: 500
Sudije: Maksim Dzeikala (Bjelorusija) i Stefan Vrijens (Belgija)
Strijelci: 1:0 Aladžić 5, 2:0 Ivanković 7, 3:0 Aladžić 12, 4:0 Pavlović 13, 5:0 Jelić 21, 6:0 Aladžić 22, 7:0 Radmilović 23, 7:1 Steedman 28, 8:1 Radmilović 32, 9:1 Radmilović 38, 10:1 Radmilović 38
Žuti kartoni: Ivanković (BiH), Ballingall (Škotska)
Crvenik karton: Dayle John Robertson (Škotska) 20

BiH: Galić, Pavlović, Aladžić, Kahvedžić, Radmilović, Milanović, Dujmović, Prošić, Handžić, Ivanković, Hrkać, Bošković, Raguž, Jelić

Škotska: Mackenzie, Robertson, Mollison, Robb, Yates, O’ Hanlon, Ballingall, McLeish, Steedman, F.Smith, S.Smith, Cameron, McLaren, Kasson

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.