FC Centar iz Sarajeva dobio je u finišu prvog dijela sezone u Premijer ligi BiH u futsalu značajno pojačanje.

Dvadeset sedmogodišnji Dženis Huseinspahić, dobro poznato ime Premijer lige i Prve lige sa velikih terena, vratio se u sarajevski Centar, gdje je već ranije nastupao u sezoni 2013-14. On se više posvetio fudbalu, a poslije Centra bio je registrovan i za FC Mostar SG, za kojeg je nastupao povremeno u sezoni 2014-15.

Sada se ovaj fudbaler Goražda odlučio vratiti u sarajevski Centar i u tri utakmice koliko je odigrao u završnici polusezone pokazao je da je veliko pojačanje za višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine.

– Pa eto nakon dugo vremena sam se odlučio vratiti u Centar i drago mi je što jesam jer jako volim da igram futsal na najvišem nivou, a posebno kada igram za klub kao što je sarajevski Centar, višestruki prvak Bosne i Hercegovine. Odigrao sam dva kola u Premijer ligi i jednu utakmicu Kupa BiH, postigao tri gola, i to jako kvalitetnim ekipama, posebice Zrinjskom. Osjećaj je stvarno lijep, pogotovo što je ova Premijer liga kvalitetna i mnogo je ozbiljnih ekipa. Centar je jako organizovan klub, sa dosta dobrih igrača. Možda sada i ne, kao što je bilo nekada ranije, ali opet tu ima mnogo dobrih pojedinaca kao što su Radmilović, Handžić, Sipović ili Seferović. Naravno, tu su na čelu dva sjajna trenera Josip Lokmer i Tarik Rašidagić, i svakako naš karizmatični direktor, kako bi svi rekli, Dženan Muminović, rekao nam je Dženis Huseinspahić.

Huseinspahić je jesenas sa Goraždem uradio dosta dobre stvari. Povratnik u prvoligaško društvo je završio u sredini tabele, a to se može smatrati uspjehom, posebice nakon jako lošeg starta prvenstva.

-Jako dobra polusezona je iza nas. Pogotovo ako uzmemo u obzir loš početak u prva četiri kola gdje su nas svi već otpisali. Ali, pokazali smo karakter, izdigli se, napravili odlične rezultate, što pokazuje I pozicija na tabeli sa kojom smo svi zadovoljni. Zadovoljan sam i svojim igrama u prvom dijelu sezone, ali smatram da uvijek može bolje, pa ću tako I ja nastojati u narednom periodu da popravim svoju igru. Ostaću u Goraždu, imam važeći ugovor do ljeta. Ovdje se osjećam lijepo, cijenjen sam i nadam se da ćemo i u drugom dijelu pokazati još bolje igre I ispuniti cilj, a to je ostati u sredini tabele, na stabilnoj poziciji.

Za kraj, interesovalo nas je šta je Dženisu draže, fudbal ili futsal.

-Pomalo škakljivo pitanje, kroz osmijeh kaže Dženis, pa dodaje:

– Nekako me više privlači strana futsala. Draži mi je. Ne, nešto mnogo, jako volim i fudbal, ali ipak dajem malu prednost futsalu.

Dženis Huseinspahić je fudbalskoj javnosti poznat kao fudbaler premijerligaških ekipa u fudbalu, Travnika, Čelika i Olimpika, kao i prvoligaša, Mladosti, Goražda, Rudara iz Kaknja i Goražda.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.