Takmičenje u Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine nastavlja se predstojećeg vikenda utakmicama šestog kola koje donosi derbi susrete u Banja Luci i Sarajevu.

Prvi na teren izaći će futsaleri Bosne Kompred i Kaskade u subotu od 15 časova i 30 minuta, a utakmica će se igrati u tuzlanskom Mejdanu.

Od 16 časova na rasporedu je prvi, od dva, derbi susreta ovog kola. Gradski futsal klub “Sarajevo” dočekaće sastav Salinesa iz Tuzle. Obje ekipe u meč ulaze sa imperativom pobjede što obećava zanimljivu utakmicu.

Futsal program u subotu završiće debitanti u premijerligaškom karavanu KMF “Doboj” i MNK “Hercegovina” iz Širokog Brijega. Utakmica se igra od 20 časova i 30 minuta.

U nedelju će se igrati dva susreta, a prvi će na teren u Čitluku Brotnjo i Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje u 16 časova i 30 minuta.

Šesto kolo zatvoriće neporažene ekipe KMF “Policajac” i FC “Mostar SG”. Nakon pet odigranih kola ekipa iz Banja Luke ima skor od dvije pobjede i četri neriješena ishoda dok Mostarci u četri odigrane utakmice imaju isto toliko pobjeda. Susret se igra u Boriku u 18 časova.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.