FC Salines iz Tuzle novi je šampion Bosne i Hercegovine nakon što je Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH odlučio da prekine sva takmičenja pod svojom ingerencijom i plasman na tabeli u svim ligama, ostvaren prije pauze zbog virusa korona, proglasi zvaničnim.

Potpredsjednik FC Salines Davor Divković kaže da ovakav rasplet niko nije mogao predvidjeti i da donesene odluke Saveza nema potrebe  više komentarisati.

“Odluke koje se donose u ovakvoj vanrednoj situaciji nikada ne mogu zadovoljiti sve učesnike. Fudbalski savez je povukao potez koji je kod nekoga izazvao osjećaj nezadovoljstva i razočaranja ali to je normalno u ovakvim okolnostima” rekao je Divković za naš portal.

Prva šampionska titula Salinesa obradovala je navijače ovog kluba, koji će sa ponosom pratiti igre svojih ljubimaca u evro takmičenjima.

“Kao mlad klub i bez ikakve podrške Grada, donijeli smo Tuzli prvu ekipnu titulu BiH nakon više od 15 godina. Nama je sada cilj da se pojačamo i što bolje pripremimo za Uefinu Ligu prvaka. Ne želimo ostaviti loš utisak u Evropi jer bi to štetilo ne samo klubu već i našoj ligi i bh. futsalu uopšteno” ističe Divković.

On dodaje da su promjene u igračkom kadru neminovne ali da o tome glavnu brigu vodi trener Predrag Rajić, u kojeg imaju potpuno povjerenje.

FC Salines osnovan je 2013. godine, a najbolji rezultat u Premijer ligi BiH ostavrio je u sezoni 2018/19 osvajanjem trećeg mjesta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.