Derbi 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu odigrali su sinoć u dvorani na ”Bijelom brijegu” u Mostaru, HFC Zrinjski i FC Centar.

Odličnu utakmicu, koja je završena pobjedom domaćih 4:3, pokvarile su sudije Goran Ilić i Dušan Berak, ističu iz nekadašnjeg prvaka Bosne i Hercegovine, a njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti.

– Jučer se u Mostaru odigrala derbi utakmica 
HFC Zrinjski-FC Centar pred oko 1000 gledalaca što je prava rijetkost za BiH futsal. Ono što je postalo učestalo je katastrofalno suđenje. Futsal se igra zbog sportskog nadmetanja i publike,a ne zbog sudija. To uništava ovaj sport u sportskom i moralnom smislu,ako o rezultatima utakmica i mjestu na tabeli neodlučuje igra i sportska sreća nego pištaljka u ustima ljudi sumnjivog morala onda ovaj sport gubi smisao.

Jučerašnja derbi utakmica ispunila je očekivanja što se tiče igre,igrača kao i taktike oba trenera. Međutim tu na scenu stupaju arbitri ovog susreta Ilić Goran i Berak Dušan koji su svojim sudijskim odlukama u više navrata tokom utakmice oštetile naš klub. Različiti kriteriji suđenja bili su očigledni. Postavlja se samo pitanje do kad će se to dešavati?

Čestitamo ekipi HFC Zrinjski na pobjedi, stoji u saopštenju FC Centar iz Sarajeva.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.