Fudbalski savez Republike Srpske kaznio je kompletnu Prvu ligu Republike Srpske u futsalu zbog neigranja omladinske lige Republike Srpske.

FSRS je odlučio da pet klubova kazni sa -7 bodova i 1500 KM kazne, dok su dva kluba kažnjena sa 2000 KM kazne i -8 bodova.

Kako stoji u obrazloženju FSRS dva kluba, KMF Jahorina i KMF Ljubinje kažnjeni su više od ostalih jer su povratnici u kršenju propozicija, dok su KMF Kotor Varoš, KMF Nevesinje, KMF Šampion, KMF Brod i KMF Brčko zdravlje kažnjeni nešto blaže u odnosu na Paljanje i Ljubinjce.

Podsjećamo, svi klubovi Prve lige Republike Srpske ostali su složni pred nametima FSRS, te nisu željeli da igraju omladinsku ligu onako kako je FSRS zamislio. Klubovi su predlagali svoj sistem takmičenja, po grupama, što je načelno i prihvaćeno, međutim kasnije je FSRS odlučio da ne izađe u susret klubovima, te se sve na kraju svelo da klubovi istrpce disciplinske mjere.

– Razmatraujući sve dokaze pojedinačno, kao i u njihovoj međusobnoj vezi, Komisija utvrđuje sljedeće; Da su klubovi propustili nastupati sa Omladinskim selekcijama što isti u svojim izjavama i ne osporavaju. Da je postojala međusobna komunikacija okrivljenih oko namjera prilagođavanja organizacija takmičenja OFL te da isto nije moglo biti prihvaćeno iz razloga nezakonitosti odnosno suprotnosti važećim Propozicijama takmičenja. Razlozi finansijske prirode koji navode okrivljeni nisu razlozi koji bi pravdali držanje okrivljenih a posebno isključivali protivpravnost, zbog čega ih komisija ne može uzeti kao relevantne za utvrđivanje odgovornosti ali ih uzima u obzir kao okolnost relevantnu za odmjeravanje kazne. Komisija smatra da je uvrđeno nedvosmisleno da su okrivljeni počinili prekršaj iz člana 62. DP FSRS te da bi svaki drugačiji stav doveo u pitanje čitav sistem funkcionisanja predmetne lige, zbog čega je okrivljenima valjalo utvrditi i izreći kazne, stoji između ostalog u obrazloženju kazne koja je dostupna našem portalu.

Ove kazne, osim na bodovni salto neće promijeniti redoslijed klubova na tabeli.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.