Šampion Bosne i Hercegovine Mostar SG ostao je bez dugogodišnjeg golmana i bivšeg reprezentativca ove zemlje Stanislava Glaića koji svoj život nastavlja u inostranstvu.

Galić je bio standardni čuvar mreže Mostaraca u prethodnih osam sezone i sa njima osvojio pet titula prvaka i tri Kupa BiH.

“Nakon 8 sezona u dresu Starog Grada, nakon više od 250 odigranih mečeva, Stanislav Galić je odlučio svoj životni put nastaviti van granica Bosne i Hercegovine, a mi mu se iskreno zahvaljujemo za sve učinjeno u dresu Starog Grada, u ime Uprave, igrača i svih navijača, iako ne postoje riječi kojima se možemo zahvaliti na sve učinjenom. Svi znamo da je Gija u klubu bio puno više od golmana.

Stanislav Galić sa našim timom pet puta je podizao pehar prvaka Bosne i Hercegovine, a tri puta pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine. U dresu našeg Kluba upisao je preko 250 nastupa. Preko petnaest puta puta se upisivao u strijelce, a najviše će nam faliti njegove asistencije, po kojima je postao poznat širom Evrope.
Još jednom, Gija, hvala za sve i znaj da si u Mostar uvijek dobrodošao” poruka je koju su Mostarci poslali na oproštaju od Galića.
Klub iz Mostara ranije je napustio i reprezentativac Srbije Slobodan Boba Rajčević.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.