Portal Futsal Balkan organizovao je na kraju 2018. godine izbor za najboljeg fudbalera Premijer lige Bosne i Hercegovine po izboru premijerligaških trenera i kapitena klubova.

Svaki od trenera i kapitena izabrao je po tri svoja najbolja igrača u prethodnoj godini, a ograničenja prilikom glasanja nije bilo, tako da se moglo glasati i za igrača iz svog kluba, ali i za samog sebe, ukoliko neko misli da je zaslužio da se nađe među trojicom najboljih.

Glasalo se po principu najbolji igrač 5 bodova, drugoplasirani tri boda i trećeplasirani bod.

Pogledajte kako je proteklo glasanje za najboljeg igrača Srbije, i ko je po ocijeni kapitena i trenera obilježio 2018. godinu

Mi ćemo vam u narednim danima predstaviti kako su glasali treneri i kapiteni, te na kraju i ”krunisati” najboljeg futsalera Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu.

Idemo po rasporedu na tabeli, pa smo tako prvo predstavili glasove iz FC Mostar SG i HFC Zrinjski, zatim iz FC Centar i FC Salines, a onda i iz MNK Brotnjo i MNK Kaskada. Zatim su uslijedili MNK Seljak i KMF Leotar i danas na kraju dolaze glasovi iz KMF Beli Anđeo i KMF Tango.

KMF BELI ANĐEO

Edin Muratović: Anel Radmilović (FC Centar), Kristijan Pantić (MNK Brotnjo), Mirko Marinković (FC Salines)
Slaven Erić: Marijo Aladžić (FC Mostar SG) , Srđan Ivanković (FC Salines), Aco Đokić (KMF Beli Anđeo)

KMF TANGO:

Mirko Čampara: Anel Radmilović (FC Centar), Josip Bošković (HFC Zrinjski), Nermin Kahvedžić (FC Mostar SG)

Dragan Ikonić:  Srđan Ivanković (FC Salines) , Bilal Jelić (FC Mostar SG), Anel Radmilović (FC Centar)

U narednom tekstu pogledajte ko je to najbolji igrač Bosne i Hercegovine za 2018. godinu po izboru kapitena i trenera Premijer lige.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.