Novi član Premijer Futsal Lige BIH MNK Hercegovina ne razmišlja… 

Ambiciozni klub MNK Hercegovina, je za veoma kratko vreme isplivao na futsal mapu BiH-e, od osnivanja, preko polufinala Futsal Kupa BiH-a pa do ulaska u društvo najboljih, Premijer Futsal Ligu BiH.

Kao što rekosmo, MNK “Hercegovina” je novi član Premier lige BiH u futsalu. Klub koji je osnovan tek drugu godinu izborio je plasman u najviši rang takmičenja nakon sjajnog i dramatičnog finala doigravanja sa Banovićima. Iako nisu bili favoriti prije same završnice momčad Hercegovine uspjela je napraviti pravi sportski podvig i plasirati se u PL BiH.

Danas čelni ljudi kluba slažu strategiju razvoja futsala u cijeloj Županiji Zapadnohercegovačkoj, te je već napravljen i prvi korak u osiguravanju što boljih uvjeta za trening, iznajmljivanjem dvorane koja će postati mjesto okupljanja svih ljubitelja futsala, od onih najmlađih koji će tek početi trenirati do onih koji se žele rekreirati ili trenirati ozbiljno futsal.

Na čelu ovog mladog sportskog kolektiva je predsjednik dr.sc. Ivan Željko, veliki sportski entuzijasta koji radi kao profesor na studiju kineziologije u Mostaru. Zeljko inače ima bogatu sportsku karijeru kao nogometaš na području Hercegovine, a jedno vrijeme proveo je u mlađim kategorijama zagrebačkog Dinama, gdje na žalost nije uspio dobiti priliku u seniorskom uzrastu.

Sportski direktor kluba je Stanko Ivanković poznatiji kao Stankan, Širokobriješki poslovni čovjek, zaljubljenik u sve sportove, ali trenutno zaokupljen futsalom -čovjek koji sanja šampionsku titulu Hercegovine za koji godinu.

Treći čovjek u najužoj upravi kluba je Jozo “ Joca“ Ivanković. Izvršni direktor i čovjek od povjerenja sportskog direktora. Popularni Joca odličan je poznavatelj futsal prilika u regiji, odličan organizator i zaljubljenik u ovu igru.

Četvrti član uže uprave je ujedno i trener prof.dr.sc. Marin Ćorluka, koji će od sljedeće akademske godine biti i dekan fakulteta Prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti na Sveučilištu u Mostaru. Inače Ćorluka je bio aktivni nogometaš i trener, sportski direktor, a svakako spada i među najuspješnije hercegovačke haklere. Bio je član sjajne momčadi Livanjskog Seljaka koja se okitila zlatnom medaljom na malonogometnom prvenstvu ex Yu, i brončanom medaljom na Europskom Prvenstvu u Madridu.

Marin Ćorluka trener

U samom radu treneru prof. Ćorluki pomažu dr.sc. Miran Pehar koji je zadužen za kondicijsku pripremu ekipe i također radi kao profesor na FPMOZ-u, te Dejan Rašić koji je zadužen za vratare/golmane.

CILJEVI:

-Stabilizirati organizacijski klub

-Napraviti selekciju igrača za naredne godine ( plan je za tri godine borba za prvo mjesto)

-Formirati futsal akademiju u cijeloj Zupaniji ( aktivnosti su već počele i akademija u Širokom počinje sa početkom nastave u školama, a nakon toga ide u ostalim gradovima naše Županije tj. Posušje, Ljubuški i Grude

-Selektirati trenerski kadar za sve kategorije počevši od pionira,

-Financijski stabilizirati klub potpisivanjem sponzorskih ugovora,

-Brendirati klub,

-Promicati vrijednosti sporta, a posebno futsala.

Za ovu sezonu uz igrački kadar iz prošle godine, klub je doveo sljedeća pojačanja:

Darko Ivanković došao iz MNK Seljak Livno

Anđel Čolak došao iz MNK Brotnja

Ante Grbešić došao iz MNK Brotnja

Zvonimir Ćavar došao iz MNK Brotnja

Moguće je još jedno pojačanje reprezentativnog kalibra, ali o tom ćemo za koji dan znati više.

Sa trenutnim igračkim kadrom procjenjujemo da ćemo biti u sredini tablice što nam je i cilj u prvoj godini dok ne upoznamo ostale ekipe i njihovu kvalitetu. Ova 4 igrača koja su došla imaju iskustvo igranja u Premier ligi pa vjerujemo da nam to olakšava debi u društvu najboljih.

Očekujemo informacije od NS BIH o početku lige, pa ćemo odrediti datum početka priprema. Vjerujem da će početak priprema biti oko 23.08. i u prvim danima svakako ćemo obaviti testiranje igrača ( morfološka obilježja i motoričke sposobnosti), a nakon toga detaljizirati plan i program priprema jer imamo neke igrače koji rade, drugi studiraju i sl.

Futsal Balkan želi da se zahvali na odvojenom vremenu i detaljnoj prezentaciji kluba gospodinu Marinu Ćorluki, poželi dobrodošlicu na scenu Premijer Futsal Lige BiH i da nastavi sa svojom momčadi i timom ka zacrtanim izuzetno ambicioznim i zahtevnim ciljevima.

SRETNO!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.