Osmo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine igrano je proteklog vikenda, a nakon novih uzbuđenja na parketima elitnog takmičenja aktuelni šampion Mostar SG osamio se na vrhu tabele.

Mostarci su u hercegovačkom derbiju slavili protiv MNK “Hercegovina” iz Širokog Brijega rezultatom 3:1 što im je bilo dovoljno da sa 21 bodom, u dosadašnjem toku sezone, budu lideri šampiota.

Prvi pratilac ekipe iz Mostara je Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja koja je bila na diobi prvog mjesta do ovog kola. Neriješen rezultat 3:3 protiv Policajca u Banja Luci prekinuo je niz od pet pobjeda sastava Sloge koji sad kasni dva boda za prvoplasiranom ekipom.

Do prvih bodova u sezone i prve pobjede stigli su igrači Kaskade. Tim iz Gračanice zabilježio je trijumf na gostovanju u Doboju protiv istoimene ekipe, a konačan ishod bio je 6:4.

Ubjedljive pobjede u osmom kolu ostvarili su GCF “Sarajevo” i FC “Salines” iz Tuzle. Sarajlije su na svom parketu bile bolje od Bosne Kompred rezultatom 9:3, a do tri boda Salines je stigao na gostovanju u Čitluku kod Brotnja konačnim ishodom 6:1.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.