Futsaleri mostarskog Starog Grada savladali su večeras u Tuzli domaćeg Salinesa sa 7:2 u drugoj utakmici polufinala play offa Premijer lige, te su tako seriju vratili ponovo u Mostar, gdje će majstorica odlučivati.

Fenomenalno je počelo po Salines, jer Imširović koristi loše postavljenu odbranu Mostaraca i pogađa za 1:0 u 2. minutu. Ipak, nepunu minutu kasnije, Bilal Jelić i Anel Radmilović prodaju prekid domaćinu, a ovaj drugi pogađa za 1:1. Do potpunog preokreta Mostar SG dolazi u 13. minutu. Pogriješio je Darko Milanović u igri sa ”viškom”, izblokiran mu je pas, lopta je došla do Marija Aladžića koji pogađa za 1:2.

Isti igrač na startu drugog poluvremena pogađa za 3:1, da bi potom Dejan Pavlović i Nermin Kahvedžić sjajno iskombinovali, a pivot Mostaraca je pogodio za 4:1.

Nakon toga ušlo se u ritam Starog Grada, koji nije toliko stvarao šanse kao u Mostaru, ali za razliku od prvog meča, nit su domaći bili na tom nivou, nit se Stari Grad onoliko narpomašivao. Istina, imali su i ovdje na 4:1 nekoliko odličnih šansi, međutim nisu stigli do petog gola. Sve do 32. minute kada na asistenciju Mirka Hrkaća iz auta, Nermin Kahvedžić hvata volej i postiže lijep gol za 5:1.

Samo što su proslavili peti gol stigao je i šesti. Daniel De Souza je bio uporan, tražio loptu, a onda je uz aut liniju protutnjao Nermin Kahvedžić, oduzeo loptu i zakucao loptu u mrežu za 6:1.

Do kraja utakmice svoju dobru partiju večeras golom kruniše Mirko Hrkać, koji iz trka po desnoj strani zakucava loptu iza leđa Milanovića. U posljednjim sekundama meča Darko Milanović postiže eurogol za konačnih 7:2.

FC SALINES – FC MOSTAR SG 2:7 (1:2)
SKPC ”Mejdan”
Gledalaca: 400
Sudije: Jasenko Pljevljak i Alem Bajrović (oba Sarajevo)
Strijelci: 1:0 Imširović 2, 1:1 Radmilović 3, 1:2 Aladžić 13, 1:3 Aladžić 23, 1:4 Kahvedžić 24, 1:5 Kahvedžić 32, 1:6 Kahvedžić 33, 1:7 Hrkać 37, 2:7 Milanović 40

Salines: Milanović, Buljubašić, Marinković, Džombić, Imširović, Hodžić, Selimović, Muratović, Hasić, Idriz, Kaurin, Marković, Alić

Mostar SG: Galić, Hrkać, Jelić, Kahvedžić, Radmilović, Mušanović, Džemić, Macić, Pavlović, Aladžić, De Souza, Gosto, Lazarević

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.