Futsal klub “Mostar SG” tituli aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine dodao je i krunu jesenjeg šampiona za sezonu 2021/2022 pobjedom na gostovanju kod ekipe MNK “Sloga” u Gornjem Vakufu/Uskoplju rezultatom 5:3.

Susret timova koji su u dosadašnjem dijela takmičenja ostvarili najbolje rezultate odigran je u fantastičnoj atmosferi koju je režiralo oko 1300 domaćih navijača.

Prvi do prednosti stigli su futsaleri Sloge preko Emira Milanovića ali rezultatski egal vratio je Bilal Jelić. Milanović je svojim drugim pogotkom još jednom doveo Slogu u vođstvo od 2:1 koje je aktuelno bilo do pred sam odlazak na odmor. Mario Aladžić zatresao je mrežu domaćih pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 2:2.

U drugom periodu igre aktuelni šampioni stižu do preokreta preko Aladžića ali ovaj put domaćin se uspjeva vratiti u igru. Milanović još jednom pogađa mrežu golmana Galića i poravnjava rezultat na 3:3. Nošeni odličnom podrškom sa tribina futsaleri Sloge stvaraju šanse koje ne uspijevaju realizovati što su igrači Mostara znali iskoristiti.

Bilal Jelić i Nermin Kahvedžić postigli su četvrti i peti gol za Mostar i donijeli svojoj ekipi tri boda vrijedna titule jesenjeg šampiona Bosne i Hercegovine.

Ostali rezultati devetog kola:

Hercegovina – Sarajevo 3:5
Kaskada – Policajac 7:3
Salines – Doboj 3:3
Bosna Kompred – Doboj 3:2

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.