Mostarska polufinala..

Došlo se i do samog finiša…

Pred nama je završnica Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu. Kuriozitet je da je voljom žreba odlučeno da se obe polufinalne utakmice igraju u Mostaru.

U prvom meču od 16:30 časova u USRC Midhat Hujdur, sastaju se rivali iz prošlog kola Premijer Futsal Lige BiH ekipe FC “Mostar SG”, inače lider na tabeli Premijer Futsal Lige BiH, i MNK “Seljak Livno”. Protekli vikend ekipa iz Livna je doputovala u Mostar znatno oslabljena neigranjem nosilaca igre Kristijana Pantića, Ante Semrena, Domagoja Duvnjak te kapitena Blažana Maleta i izgubila meč rezultatom 8:3. Ovoga puta u ekipu se vraćaju Pantić, Duvnjak, Semren, Vidović i Čećura dok će meč propustiti ponovo kapiten Maleta i uz njega Darko Ivanković i Ivan Marković.

U drugom meču polufinala sa početkom od 18:00 časova u Hali SD Bijeli Brijeg sastaju se ekipa HFC “Zrinjski” i  ambiciozni klub MNK “Hercegovina” iz Širokog Brijega.

Da podsetimo da je u 1/4 finala ekipa FC Mostar SG bila bolja od MNK Bosna Kompred 2:3, MNK “Seljak Livno” je savladao ekipu MNK “Kaskada” sa 2:8, HFC “Zrinjski” je bio bolji, takođe u gostima kao FC Mostar SG MNK Seljak Livno “, od MNK” Brotnjo” rezultatom 1:4 dok je ekipa iz Širokog Brijega savladala kući tim KMF “Beli Anđeo” sa 3:2.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.