Drugi dio sezone Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine nastavlja se, nakon zimske pauze, ovog vikenda odigravanjem utakmica 10. kola, a titulu jesenjeg šampiona pokušaće do kraja sezone odbraniti sastav Mostar SG-a.

Mostarci u ovom kolu putuju u Gračanicu gdje ih dočekuje domaća Kaskada koja je loše počela sezonu ali je u posljednje dvije utakmice prvog dijela sezone zabilježila dvije pobjede koje su je pomakle sa dna tabele. Pomenuti susret igaće se u sutra, 13. februara, sa početkom u 16 časova i 30 minuta.

Preostala četri meča 10. kola na rasporedu su danas.

Najprijatnije iznenađenje sezone i najbliži pratilac lideru prvenstva je sastav MNK “Sloga” Gornji Vakuf/Uskoplje koji će na svom terenu ugostiti MNK “Hercegovina” iz Širokog Brijega u terminu od 18 časova.

GFC “Sarajevo” domaćin je poslednjeplasiranom Brotnju iz Čitluka u 17 časova, a u isto vrijeme počeće utakmica u Tuzli u kojoj se sastaju Salines i KMF “Policajac” iz Banje Luke.

Samo dva časa kasnije u Tuzli će početi još jedan meč 10. kola Premijer lige. Tim Bosne Kompred dočekaće debitanta u premijerligaškom društvu KMF “Doboj”.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.