Bosna i Hercegovina je bogatija za još jedan futsal klub na svojoj teritoriji. U Sanskom Mostu je osnovan MNK Sparta, a ovaj klub je i počeo sa pripremama za Prvu ligu Federacije BiH.

U prvoj sezoni, za MNK Sparta će nastupati: Anes Hromalić, Bekir Raifi, Besim Burnić, Ferid Kuželj, Ammar Paunović, Muhamed Jagurdžija, Edin Sarhatlić, Adnan Hamzabegović, Irhad Krkić, Hamza Škorić, Eldar Kamenčić, Ajdin Velić i Harun Alibegović.

-MNK Sparta novi je sportski projekat koji je na samom startu trebao podršku sponzora i članova kluba. Baš onako kako smo i očekivali, zahvaljujući ozbiljnom pristupu uprave i svih igrača, uspjeli smo na vrijeme obezbjediti skoro svu opremu za igrače i platiti obaveze prema kantonalnom i federalnom savezu, kako bi se klub mogao takmičiti, rekao je predsjednik Sparte, Arnel Terzić.

Inicijator osnivanja kluba je Emil Omanović, koji je ujedno i generalni sekretar kluba.

-U prvoj sezoni odlučili smo se u potpunosti osloniti na domaći igrački kadar i rekao bih da je naša ekipa spoj iskustva i mladosti. Ekipa s kojom uskoro krećemo igrati, sigurno će na pravi način moći odgovoriti izazovima koji su pred nama, odnosno suprostaviti se i puno iskusnjim ekipama, rekao je Omanović.

Ekipu će u prvoj sezoni voditi Ferid ‘Feđa’ Kuželj.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.