Trener U19 MNK Seljak Livno i analitičar futsal reprezentacije BiH, uoči završnice omladinske Lige i ekspanziji omladinskog futsala u BiH….

Juniorska selekcija MNK Seljak iz Livna na prvom mjestu je završila prvi dio regularnog djela sezone. U svojoj grupi su uvjerljivo osvojili prvo mjesto, ostvarili su čak sedam pobjeda i jedan susret su odigrali neodlučeno, osvojili su 22 od moguća 24 boda.

U razgovoru za naš portal trener omladinske selekcije MNK „Seljak“ Livno ujedno i analitičar futsal reprezentacije BiH, Mario Šandrk, najavio je završnicu omladinske lige, dao osvrt na budućnost futsala u BiH koja je krenula stopama ostalih Saveza, te kratko prokomentirao nastupe futsal reprezentacije BiH.

Mario Šandrk

M.Š.-Prije svega hvala vam na pozivu da govorim za vaš portal. Zadovoljan sam s rezultatima i igrom moje momčadi na dva turnira koja su se održala u Mostaru i Gornjem Vakufu/Uskoplju. Više od samog prvog mjesta veseli me način igre, odnosno što smo ostavili najbolji dojam od svih ekipa. Osvojili smo najviše bodova od svih ekipa u državi što je veliki uspjeh s obzirom da dolazimo iz malog grada poput Livna.

Inače najveće zasluge za uspjeh ima moj kolega Ante Semren, koji je tvorac ove ekipe. Ante je veliki futsal majstor i znalac, riječ je o jednom od najperspektivnijih trenera na Balkanu. Ovim putem mu se zahvaljujem na odličnoj suradnji.

Ante Semren

Želio bih pohvaliti i kolegu Antonija Vidovića, koji radi fantastičan posao s vratarima. Antonijo Vidović je trener vratara u futsal reprezentaciji BiH i sigurno da je uz Zorana Rakićevića najbolji trener vratara u državi.

Mario Šandrk i Antonijo Vidović

F.B.- Što očekujte od završnice prvenstva koja će se odigrati u Sarajevu?

M.Š.-Očekujem prije svega sjajan futsal. Pored nas za naslov prvaka će se boriti ekipe GFC Sarajevo, HFC Zrinjski Mostar i MNK Kaskada iz Gračanice. Moju momčad u polufinalu očekuje susret protiv domaćina, ekipe GFC Sarajevo. Očekuje nas izuzetno težak zadatak. Izuzetno cijenim i respektiram svoje prijatelje iz GFC Sarajevo i kolegu Ibrahima Hršumovića , vjerujem da će utakmica biti uzbudljiva do samog kraja susreta. S druge strane u drugoj polufinalnoj utakmici također su šanse 50:50. Kolega Vladimir Vladisavljević radi odličan posao u Zrinjskom, dok s druge strane Kaskada je osvojila prvo mjesto u svojoj skupini i sigurno je riječ o kvalitenoj ekipi. Sve ekipe dolaze s jednakim šansama za naslov prvaka, no vjerujem u svoje momke i vjerujem da će pehar prvaka države put Livna.

F.B.-Kakva je budućnost futsala u BiH?

M.Š.-Budućnost futsala u BiH ovisi isključivo o nama samima. Vjerujem i nadam se da ćemo iskoristiti povijesni uspjeh i plasman na Europsko prvenstvo u Nizozemskoj za razvoj futsala u našoj državi. Talenta u našim krajevima je uvijek bilo i bit će. Sada je pravi trenutak da sve skupa podignemo na jedan viši nivo i da privučemo djecu da treniraju futsal.

F.B.-Da li ste primjetili neke mlade igrače koji bi u budućnosti mogli izrasti u futsal reprezentativce BiH? Koja imena su se istakla nakon odigranog regularnog djela sezone?

M.Š.-Naravno da ima mladih igrača koji imaju potencijal izrasti u futsal reprezentativce. Vjerujem i nadam se da će sjajni rezultati reprezentacije privući još više djece u futsal, odnosno biti motiv mladim igračima za dodatni rad. Iz skupine u kojoj je nastupala moja momčad istaknuli se igrači „Seljaka“ Mateo Poljarić, Josip Vidović i Ivan Čolak koji su članovi U19 futsal reprezentacije BiH. Dobro zapamtite imena Slavka Kasala i Mateja Kreze koji je s samo petnaest godina bio jedan od najboljih, riječ o najtalentiranijem futsal igraču u BiH. Iz ostalih ekipa istaknuli su se Josip Miličević (HFC Zrinjski), Denis Muselimović (FC Mostar SG), Edis Sušić i Erdin Milanović (MNK Sloga), te Tomislav Vučić (MNK Brotnjo). Nisam pogledao sve utakmice druge skupine, no Istaknuo se jedan od najtalentiranijih mladih igrača u BiH, Miloš Radujković (KMF Policajac), odlični su bili Ajdin Sinanović (FC Salines), Admir Hankušić (MNK Kaskada), Ahmed Alibašić (MNK Bosna Kompred) i vratar Kerim Smječanin (GFC Sarajevo).

F.B.-Radite kao analitičar futsal reprezentacije BiH, od vašeg angažmana reprezentacija je u 5 susreta ostvarila 5 pobjeda. Ostvaren je najveći uspjeh u povijesti i plasman na Euro u Nizozemskoj. Kako komentirate sjajne rezultate reprezentacije?

M.Š.-Prije svega ne bih sebi pripisivao nikakve zasluge za uspjeh, iako naravno da mi je drago da su se sjajni rezultati i plasman na Europsko prvenstvo poklopili s mojim angažmanom. Sve zasluge za rezultat idu igračima i stručnom stožeru na čelu s Ivom Krezom. Svakako treba pohvaliti klubove, odnosno rad trenera u klubovima iz kojih dolaze reprezentativci, prije svega FC Mostar SG i FC Salines TC. Stvorena je sjajna atmosfera u reprezentaciji, vlada zajedništvo i rezultat nije mogao izostati. Ovim putem se zahvaljujem stručnom stožeru na povjerenju, a veliko hvala igračima na lijepim riječima i pohvalama za moj rad.

F.B.-Za kraj, recite nam kakvi su vam planovi u budućnosti?

M.Š.-Živimo u vremenu kada je jako teško planirati budućnost. Što se tiče mog trenutnog kluba MNK „Seljak“ Livno, s obzirom da sam voditelj omladinske škole nakon završetka juniorskog prvenstva ću sjesti s upravom kluba i vidjeti kakvi su planovi, odnosno da li su nam jednaki pogledi u budućnost nakon čega ću odlučiti da li ću ostati u klubu ili promijeniti sredinu. Što se tiče reprezentacije, nakon zavšetka kvalifikacija obavit ćemo razgovor o nastavku suradnje. S obzirom da surađujemo na obostrano zadovoljstvo za očekivati je nastavak suradnje.

Hvala vam još jednom na pozivu, veliki pozdrav vama, svim čitateljima vašeg portala i ljubiteljima futsala.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.