Futsal reprezentacija  dijabetičara Bosne i Hercegovine savladala je danas u polufinalnom duelu Evropskog prvenstva selekciju Hrvatske sa 4:1 i plasirala se u veliko finale gdje ih očekuje duel protiv Hrvatske.

DiaBiH, aktuelni evropski prvak, imaće priliku da u duelu protiv domaćina, Ukrajine, odbrani titulu prvaka osvojenu prošle godine i još jednom pokaže da je naša reprezetacija u samom evropskom vrhu futsala za dijabetičare.

Selektor naše reprezentacije, proslavljeno ime bh. futsala, Nijaz Mulahmetović, ističe da je DiaBiH spremna došla na Evropsko prvenstvo u Kijev, koje je najkvalitetnije do sada.

– DiaEuro u Ukrajini po broju ekipa nije bio najbrojniji, ali je po kvalitetu sigurno najbolji do sada. Sve ekipe došle su izuzetno spremne i puno kvalitetnije u odnosu na prošlu godinu. U finalu su reprezentacije koje su najviše pokazale, mada moram spomenuti Portugal koji igra pravi futsal i velika je šteta što nisu ušli u finale. Što se tiče naše selekcije i nastupa u Kijevu mozemo biti zadovoljni. Dizali smo formu iz utakmice u utakmicu i spremni smo za finale. Dosta smo radili u pripremnom periodu na taktici i prekidima što nam je u mnogome olakšalo put ka finalu. Branimo prvo mjesto i tako ćemo se i postaviti mada nas oćekuje veoma jaka i motivisana reprezentacija Ukrajine. Nadamo se najboljem i ovom prilikom se zahvaljujemo svim medijma koji prate naše rezultate, rekao je za naš portal Nijaz Mulahmetović.

Neir Šahbaz, dugogodišnji reprezentativac DiaBiH, obećava sutra veliku borbu i želju za pobjedom, a nada se da će to i donijeti još jedan trijumf.

– Nadamo se odbrani titule. Borili smo se da dođemo do finala i sutra ćemo pružiti svoj maksimum. Najbitnije je da smo svi spremni i da nam želje neće faliti, dodao je Šahbaz.

Bosna i Hercegovina i Ukrajina će igrati sutra od 10.00 po lokalnom vremenu, odnosno od 11.00 po našem, dok će se sat ranije sastati u utakmici za treće mjesto Portugal i Hrvatska.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.