MNK “Bubamara”, FC “Salines”, FC “Mostar SG” i MNK “Sloga” polufinalisti su ovogodišnjeg izdanja KUpa Bosne i Hercegovine u futsalu.

Najprijatnije iznenađenje četvrtfinalnih susreta napravio je sastav Bubamare koji je na svom terenu u Cazinu dočekao premijerligaša FC “Doboj” i eliminisao ga rezultatom 6:5. Domaćine su do pobjede predvodili Edis Nuhanović, Sejad Ibrišimović i Elmin Prošić sa po dva pogotka, dok su na drugoj strani pogađali tri puta Igor Mirković, te Martić i Buljubašić.

FC “Salines” iz Tuzle gostovao je na Palama kod KMF “Jahorina” i sa sigurnih 6:2 obezbijedio prolazak u polufinale najmasovnijeg futsal takmičenja u BiH. Golove za Tuzlake postigli su Denis Isanović dva puta, Benjamin Avdić, Darko Arnautović, Deni Imširović i Benjamin Smajić. Za Jahorinu precizni su bili Nemanja Knežević i Miloš Košarac.

Mostar SG sa ubjedljivih 12:4 pobijedio je u Livnu tim Čulin mlin i nastavio pohod prema odbrani naslova u Kupu. Po dva gola za tim iz Mostara dali su Marijo Aladžić i Adnan Kalajdžić, a po jednom su se u strijelce upisivali Jelić, Subašić, Džemić, Suton, Vesić, Gosto i Mehmedović. Autogol je postigao Ključo. Kod domaćih istakao se Marko Markov sa tri gola, a jedan je dao Zaim Ključo.

MNK “Sloga” iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja rezultatom 4:2 revanširao se MNK “Hercegovina” za poraz u Premijer ligi BiH i obezbijedio prolazak u završnicu Kupa. Harun Latić sa dva gola, Sabahudin Petak i Admir Zukan obezbijedili su pobjedu Slogi. Sa druge strane, za sastav Hercegovine, pogodio je Dragan Marić, a autogol djelo je igrača Sloge Sarića.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.