U vikendu iza nas odigrano je pet utakmica trećeg kola Premijer lige BiH nakon kojeg jedino MNK Centar ima sve tri pobjede.

Zbog nastupa u Evropi, odložena je i utakmica ovog kola FC Mostar SG protiv KMF Leotar, pa će on naknadno odigrati svoje utakmice drugog i trećeg kola.

Kolo je ponovo otvorio MNK Centar u petak. Ovaj put Sarajlijama je u goste stigao tuzlanski Salines i pružio dobar otpor sve do posljednje dionice meča, ali su onda i oni morali da polože oružje. Imao je Salines dugo 1:1, imao i penal da povede, ali je Bahrudin Omberbegović to odbranio, i onda u finišu Amel Handžić sa dva lijepa gola, i Nijaz Mulahmetović rješevaju pitanje pobjednika.

U subotu je MNK Željezničar doživio debakl. KMF Nevesinje je slavio pobjedu 10:5, i tako stigao do druge pobjede ove sezone. Imali su oni i ubjedljiviju prednost, ali je Željezničar u finišu uspio barem malo da ublaži ovu kanonadu. Na kraju, nastavljen je i trend dobijanja crvenih kartona “plavih”. Ovo kolo je pocrvenio Semir Gušo i njemu slijede dva meča suspenzije, te je to treći crveni karton za MNK Željezničar u posljednje dvije utakmice, ne računajući isklučenje službenog predstavnika Ahmeda Muftića u meču protiv “Centra”.

Odličnu utakmicu odigrali su MNK Seljak i KMF Tango. Dva prelijepa gola Nikole Perkovića i dva gola Nikole Ivkovića su presudila gostima iz Istočnog Sarajeva koji su odigrali još jednu veoma dobru partiju na gostovanju, ali opet pognute glave napuštaju parket. Imali su oni priliku na petnaest sekundi do kraja da pogode za remi, no šut Ognjena Erića sa deset metara je odbranio Antonio Vidović.

Do prve pobjede u Premijer ligi stigao je KMF Brčko zdravlje. Brčaci su u drugoj utakmici na svome parketu savladali MNK Banovići i tako upisali istorijski trijumf, dok će Banovići te bodove i tu slast morati tražiti na drugom mjestu.

Posljednji meč vikenda bio je u nedelju u Čitluku. U velelepnom futsal ambijentu i 500 gledalaca na tribinama, što je rijetkost na bosanskohercegovačkim parketima, MNK Brotnjo je sa 5:3 savladao MNK Zrinjski u meču koji je ponudio dramu i kvalitetan futsal.

Kao što napisasmo, odložen je meč FC Mostar SG – KMF Leotar.

Rezultati 3. kola:

MNK Centar – FC Salines 4:1
KMF Nevesinje – MNK Željezničar 10:5
MNK Seljak – KMF Tango 4:3
KMF Brčko zdravlje – MNK Banovići 5:2
MNK Brotnjo – MNK Zrinjski 5:3
FC Mostar SG – KMF Leotar odloženo za 25.oktobar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.