Višestruki prvak Bosne i Hercegovine u futsalu, sarajevski Centar, pojačao se u zimskoj pauzi mladim Elminom Prošićem iz MNK Bubamara iz Cazina.

Dvadeset jednogodišnji Prošić spada u red onih od kojih se mnogo očekuje u budućnosti, a dolaskom u FC Centar digao je svoju karijeru na jedan viši nivo, te će imati priliku da se predstavi javnosti nastupanjem u Premijer ligi.

– Pa do dogovora s Centrom je došlo nakon par utakmica koje su oni pratili, a ujedno sam bio i pozvan na jedan turnir da igram za njih, gdje smo i okonačili pregovore. Osjećam se da sam spreman na neke nove izazove, zato sam i prihvatio njihovu ponudi. Očekivanje u novoj sredini su znatno veća sigurno, bio bi čovjek najsretniji da PL može igrati u svom Gradu Cazinu, ali za sad mora se igrati na ovaj način u novoj sredini, rekao je Elmin Prošić za naš portal, te se zahvalio dosadašnjem klubu na svemu i poželio im ulazak u Premijer ligu na kraju sezone.

Prošić do sada nije igrao u Premijer ligi, ali sa brojnih turnira poznaje kako svoje buduće saigrače, tako i konkurenciju.

– Sigurno da je Centar jedno veliko ime u BiH futsalu, najtrofejniji klub u BiH i u njemu igraju neki od najboljih igrača BiH. Pojedine igrače poznajem vrlo dobro, par puta smo i igrali skupa, igrali i jedni protiv drugih. Do sada nisam imao priliku da zaigram Premijer ligu, igrao sam protiv većine najboljih igrača tog ranga. Taj rang takmičenja poznajem vrlo dobro jer svaki futsal igrač u BiH ima želju da zaigra najveći rang futsala. 

Dodaje i da mu je želja da jednog dana obuče dres reprezentacije BIH.

– San svakog futsal igrača jeste reprezentacija. Naravno da se nadam pozivu, ali sve je na meni, zaključuje Prošić.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.