U toku je futsal prelazni rok, a svakako sve ljubitelje futsala zanima gdje će prvi golman reprezentacije BiH i jedan od najzaslužnijih igrača za plasman BiH na evropsko prvenstvo koje se odigrava 2022. godine u Holandiji.


Na tu temu smo razgovarali upravo sa Darkom Milanović Dekom.

FUTSAL BALKAN – Za vas je prošla sezona bila uspješna, napravili ste istorijski uspjeh sa reprezentacijom BiH i igrao si sa FC Salines finale prvesntva BiH te Ligu šampiona. Koliko si ti zadovoljan?
DARKO MILANOVIĆ – Prošla sezona je bila jako turbulentna. Igrao sam kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, futsal Ligu šampiona, futsal kup BiH i prvenstvo BiH gdje smo došli do samog finala.
Svakako da sam prezadovoljan igrama i uspjehom reprezentcije jer smo napravili istorijski uspjeh i plasirali se po prvi put na jedno veliko takmičenje.
Sa druge strane, sigurno ne mogu biti zadovoljan rezultatima u FC Salines. U ligi šampiona protiv prvaka Rusije Urga, odigrali smo jednu vrhunsku utakmicu gdje nam je sloodno mogu reći hvalilo malo sportske sreće da dodjemo do iznenadjenja i plasiramo u drugu fazu takmičenja.
S obzirom na ekipu i imena koja smo imali u klubu očekivalo se da i ove godine osvojimo titulu BiH, medjutim nismo uspjeli jer smo poraženi u finalnoj seriji od najvećeg konkurenta FC Mostar Stari Grad Staklorad.

FUTSAL BALKAN – Sigurno mnoge ljubitelje futsala zanima da li ostajete u Salinesu ili mjenjate sredinu?
DARKO MILANOVIC – Trenutno mogu reći da sam u kontaktu i pregovorima sa ljudima iz Tuzle. U tom klubu i gradu sam tri godine i kroz te tri godine mogu reći da je Salines i ljudi koje vode taj klub na nivou, ne samo u BiH nego šire i uvijek imaju najveće ciljeve.

Popularni Deko ne krije da ima još par opcija, a u narednim danima ćemo saznati gdje će nastaviti svoju futsal karijeru.

Sigurno da bi mnogi futsal klubovi boljeli ovog najstora u svojim redovima, tako da će biti zanimljivo u narednim danima.

FUTSAL BALKAN – Koji su tvoji ciljevi u nastavku karijere?
DARKO MILANOVIĆ – Trenutno ne znam gdje ću nastaviti karijeru ali znam sigurno da ću dati sebe i svoj maksimun za klub u kojem budem nastupao.

FUTSAL BALKAN – Već smo spomenuli da ste plasmanom na Evropsko prvenstvo u Holandiji napravili istorijski uspjeh, šta možemo očekivati od reprezentacije BiH na Evropskon prvenstvu u Holandiji?
DARKO MILANOVIĆ – Mi smo pokazali da se trudom, radom i zalaganjem može napraviti dobar rezultat. Imamo dobar kolektiv, igrači ginu jedan za drugoga tako možemo obećati da nećemo razočarati u Holandiji.
Ovim putem bih pohvalio sve ljude koji su bili uz nas pružili nam podršku.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.