Trener Seljaka, Ivo Krezo, u razgovoru za naš portal je istakao da je ambicija Seljaka kao i prošle godine plasman u play off, ali ovaj put žele i da pokušaju da kroz play off više napreduju u plasmanu.

– Ambicije su slične kao i prošle godine. Liga je od deset timova, svaki kiks se osjeti, pogotovo kući. Naše ambicije su play off, a onda tu napraviti neki iskorak, a ne završiti na šestoj poziciji. Ostali smo bez četiri igrača, Anđel Čolak je otišao u Čitluk, a Sesar, Grubišić i Zelenika su otišli u novi klub, Hercegovinu, što je i razumljivo, bliže im je, oni su iz Širokog. Doveli smo Teklića koji igra za Klis, doveli smo Čečuru iz Zenice i Perkušića iz Imotskog. Na vrijeme smo krenuli sa pripremama, priveli smo kraju pripreme. Dobro momci rade, i nadam se da ćemo izvući maksimum, rekao je za naš portal Ivo Krezo, trener Seljaka.

Prvi meč ekipu iz Livna vodi u goste Brotnju. Oduvijek su utakmice ove dvije ekipe bile odlične, pa se tako očekuje i u subotu.

-Brotnjo je naš stari protivnik i daćemo svoj maksimum. Iz Bronja je otišao kapiten Pantić koji je bio duša tima, motivator i tu će biti najviše oslabljeno. Doveli su dobrog golmana, zatim Sutona, Čolaka. Kvalitetna su ekipa, ukazali smo igračima na njihove prednosti i mane i daćemo sve od sebe.

Što se tiče ostatka lige, Krezo ističe da je FC Mostar SG standardno jak i glavni pretendent za titulu, ali mu je drago i kako je Salines ušao u novu sezonu.

– Mostar Stari Grad, standardno. Drago mi je da je Salines ušao u novi projekat, doveli su odličnog trenera, doveli su igračae i to će popraviti naš standard i liga će biti puno bolja.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.