MNK Sloga iz Gornjeg Vakufa novi je član Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu.

Sloga je na završnici u Mostaru, gdje je odigrana mini liga za prvaka Federacije BiH, osvojila prvo mjesto u konkurenciji tuzlanske Bosne Kompred i cazinske Bubamare.

Kapiten Sloge, Harun Latić, u razgovoru za naš portal poručuje da je želja svih da Sloga ne bude prolaznik u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali i već sa sigurnošću tvrdi da će njihov klub imati najbolju posjetu u elitnom rangu Bosne i Hercegovine.

– Imali smo dvije jako teške utakmice na završnici, protiv dvije ekipe koje su mogu reći u rangu premijerligaških ekipa. Sada nam slijedi zasluženi odmor, a onda ćemo i ranije krenuti sa pripremama. Ne želimo da budemo samo prolaznici u Premijer ligi. Pokušaćemo da se zadržimo u Premijer ligi duže vremena, i da ako nam se sve poklopi ostvarimo dobre rezultate, rekao je Harun Latić, te dodao:

– Mi ćemo gotovo sigurno biti najposjećenija ekipa lige. Naš grad, Gornji Vakuf/Uskoplje, živi za sport, to se do sada moglo vidjeti, počevši od načelnika, pa do privrednika iz našeg grada. I juče nas je u Mostaru pratilo 500 ljudi, i od srca im hvala na tome.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.